Äskettäisessä postauksessani kerroin mantelijauheesta, joka on tämän reseptin pohjana, vaikka se ei siis varsinaisesti ole "jauho". Tällaisissa piirakkapohjissa se kuitenkin toimii, varsinkin kun sekoitin mukaan psylliumia parantamaan rakennetta ja mantelirouhetta tuomaan kivaa suutuntumaa. Täyte on lähes täysin alkuperäisestä reseptistä, josta Ahmijaa lämpimästi kiitän! Häivähdys sitruunaa on kuin piste i:n päälle tässä herkussa.
Pohja:
1,5 dl mantelijauhetta
1 rkl psylliumia
0,5 dl mantelirouhetta
50 g voita
1 kananmuna
1 rkl luomuruokokidesokeria
Sekoita ainesosat keskenään sähkövatkaimella. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista 175 asteessa 7-10 minuuttia.
Täyte:
250 g raejuustoa
2 kananmunaa
1 tl psylliumia
0,5 dl luomuruokokidesokeria
1 luomusitruunan kuori
0,5 l tuoreita (tai pakaste-) mustikoita
Riko munien rakenne ja sekoita niiden joukkoon raejuusto, psyllium, sokeri ja sitruunankuori. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle ja kaada lopuksi päälle mustikat.
Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia. Seuraa paistumisprosessia, ja ota piirakka pois uunista tai pienennä lämpötilaa, jos reunat alkavat mustua.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Tarjoa aidolla vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.
Hyvin maistui vieraillemme! Rakenteen säilymisen kannalta tärkeää on antaa piirakan kunnolta jäähtyä ennen tarjoilua. Jos nyt malttaa ;) |