tiistai 27. joulukuuta 2011

Mikä ihmeen Ilon vuosi?

Koska tähän uutukaiseen blogiini näyttää virtaavan vierailijoita (mistä näitä kävijöitä oikein tuleekaan???), lienee paikallaan pieni esittely.

Ilon vuosi on paitsi blogin nimi, myös elämänasenne, jota haluan toteuttaa omassa elämässäni ja jakaa myös muille.

Kaikki lähti siitä, kun vuoden 2011 alussa, toisen kerran äitiyslomalle vastikään jäätyäni totesin, että en enää edes tiedä, mistä oikeasti pidän ja mikä tuo minulle iloa. Silloin päätin, että nyt loppuu turha suorittaminen ja alkaa ilon etsintä. Päätin, etten tee mitään mitä ei ole oikeasti ihan pakko tehdä tai mikä ei oikeasti tuota minulle iloa. Perustin blogin Ilon vuosi 2011 ja aloin kirjoittaa pienistä ja suuremmista ilon aiheista. Ideana oli, että yritin kuvata arjen asioista sen valoisamman puolen ja välttää murehtimista, suorittamista ja kaikenlaista valittamista niin pitkälle kuin mahdollista.

Siinä sivussa tulin löytäneeksi uusia minulle iloa tuottavia asioita kuten leipominen ja juoksu. Niistäkin kirjoitin. Sain myös blogilleni lukijoita ja siinä samalla uusia ystäviä. Uusi viestinnän ja ilmaisun kanava oli löytynyt! Siitä, mikä alunperin oli kokeiluluonteinen ja vähän itseterapeuttinen juttu, tulikin itsessään ilon lähde.

Vuoden loppupuolella tahti vain kiihtyi, vaikka varsinaisesti Ilon vuosi 2011 lähentelikin loppuaan. Päätin ratkaista asian muuttamalla nimen muotoon Ilon vuosi ja siirtymällä käyttämään blogspotin palvelua. Virallinen muutto tapahtuu vuoden vaihteessa - täytynee pitää sitten kunnon tuparit!

Mistä tässä on siis kysymys?

Lyhyesti sanottuna: pahaa ei saa pois, mutta hyvää voi lisätä! Asenteellaan ei voi vaikuttaa ihan kaikkeen, mutta hyvin moniin asioihin voi. Valittamisen sijaan koetan kirjoittaa täällä asioiden valoisammasta puolesta - ja toivon blogin tuovan iloa myös muille.

Vuonna 2012 haluan kehittää sekä blogia, että koko Ilon vuosi-ajatusmaailmaa edelleen. Teemana tulee olemaan yhteistyö. Se tarkoittaa, että toivon paljon palautetta, keskustelua, kommentointia ja yhteydenottoja lukijoilta ja mahdollisilta yhteistyökumppaneilta. Vain siten voi syntyä jotain suurempaa - ja maailma voi kenties pikkuisen muuttua!

Iloisesti tervetuloa mukaan! Toivottavasti viihdyt ja teemme yhdessä maailmasta hieman iloisemman paikan!

5 kommenttia:

 1. Teretulemas uudelle alustalle, hienoa että jatkat positiivisuuden hakemista. :) Samalla teemalla aion itsekin jatkaa, löytää niitä hyviä ja kauniita juttuja jotta jaksaa arjessa.

  VastaaPoista
 2. Norkku: Kiitos! Jatkakaamme siis valitsemallamme tiellä ;)
  Hymytyttö: Lämpimästi tervetuloa! Etsitään yhdessä :)

  VastaaPoista
 3. Kuka eksyikään kenen luoksen ensin, en jaksa muistaa. Joka taoauksessa nappasin itseni lukijaksi jotten missaa mitään. Tarinasi alku täytyy kahlata läpi jonakin unettomana yönä (niin olen tehnyt muutaman herkullisen blogin kanssa).

  Itse olen löytänyt oman iloni vastaavanlaisessa tilanteessa kahden pienen lapsen äitinä, kun suorittamiselle tuli yhtäkkinen stoppi ja maailma meinasi nitkahtaa kumoon. Nyt töihin jälleen palattuani teen jokseenkin samoja asioita jälleen kuin aiemminkin, mutta asenne on muuttunut. Ilon suuntaan! :)

  VastaaPoista
 4. Mirka: Upeaa, että olet onnistunut tekemään elämässäsi noin radikaalin asennemuutoksen! Minusta tuntuu, että "meitä wannabe ex-suorittajia" on ympärillämme paljonkin, ja että yhdessä voisimme muuttua ja muuttaa monta asiaa. Sitä kohti :) Kiitos kun tulit lukijakseni!

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)