torstai 19. tammikuuta 2012

"Ei se mitään, minulla on ajatukseni"

Miten upea hetki: hyvää musaa ja kivaa ajateltavaa. Kenenkään toisen vaatimuksiin en edes voi juuri sillä hetkellä paneutua, en lasten, enkä asiakkaiden saatika pomon. Pää ja kroppa ovat levänneet ja voin rauhassa jäsentää ajatuksiani tai ehkä hyräillä lempikappalettani. Ajatusten virrasta poimin kultahippusia ja tuotan niistä päässäni mukavia ideoita ja kenties jopa toteuttamiskelpoisia suunnitelmia.

Kuka arvaa, mikä aika, mikä paikka? Upea iltapäivä jossain ihanassa lomakohteessa? Aamunraikas kävelylenkki auringon paisteessa, mp3-soitin seurana? Lounas talvipuutarhassa ja taustalla kamarimusiikkia?

Ei mikään yllämainituista.

Oikea vastaus on Turun moottoritien aamuruuhka. Taustalla soi aamuradio ja helppo pop-musiikki. En voi tehdä millekään asialle juuri nyt yhtään mitään. Minulla on ollut loistava, mutta uuvuttava viikko, joka on tuottanut paljon ajatuksia ja ideoita, mutta vähän aikaa työstää niitä.

Aamuruuhka, mikä loistava mahdollisuus ajatella!4 kommenttia:

 1. Mikä mainio oivallus! Samantyylisen oivalluksen olen tehnyt minä jossain vaiheessa viime syksyllä kun tein aikainventaariota. Silloin keksin äänikirjat, ja aika usein aamuruuhkassa kuuntelen niitä ;)

  Ilon kautta tänäänkin,
  ELisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjathan on loistava keksintö aamuruuhkaan! Mekin olemme käyttäneet niitä pitkillä automatkoillamme, mutta varmasti soveltuvat vähän lyhyempiinkin :)

   Poista
 2. Mä en onneksi joudu ajamaan kamalissa ruuhkissa työmatkojani, mutta sen verran pitkiä matkoja kuitenkin, että siine ehtii nimenomaa ajattelemaan. Siis mikäli vaan keli ei oo karsee (valoton lumipöppöröinen moottoritie, jossa itärekat kiitää satasta... ei kiitos ei). Nautin ihan suunnattomasti työmatkoista kun saa olla yksin autossa omien ajatusten kanssa, ei tarvi kuunnella ketään, ei puhua kenellekään eikä kukaan vaadi mitään. Noi on melkein päivän parhaita hetkiä =). Ainoita hetkiä, jolloin saan olla ihan yksin. Kuten myös se, kun tulen töihin puoli tuntia liian aikaisin ja saan olla yksin. Siitä nautin!

  VastaaPoista
 3. Keli vaikuttaa kyllä kieltämättä mullakin stressitasoon...
  Yksinolo on kyllä luksusta. Kunhan sitä ei tule liian suurina annoksina!

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)