torstai 27. joulukuuta 2012

Kauas poisVälipäivät, mikä loistava ajankohta kaukokaipuulle Raappanan tahtiin:

"Lähdetään kauas pois, sinne misson lämmin
Ja niin paljon elävämmin loistaa tähdet ja kuu
Ei se voi olla väärin, lähtee maailman ääriin..."


Moni tuttu on tälläkin hetkellä kuka missäkin Dubaissa. Minne sitä itse lähtisi, jos saisi nyt vapaasti valita? Joku sellainen paikka jossa ei ole ennen tullut käytyä?

1. Eilisen huikean elokuvaelämyksen jälkeen ensimmäisenä tulee mieleen Uusi Seelanti. Ne maisemat, se luonto, ahh! Kuvien perusteella minulla tulee maisemista jopa vähän esihistoriallinen tunnelma. Koskemattomuus ja  jylhyys koskettavat syvälle sieluun. On vaan vähän kaukana ja hankalien yhteyksien päässä ne seudut. Onneksi nojatuolimatkan voi tehdä milloin tahansa helposti varsinkin näitä Tolkien-elokuvia nähtyään, kuuntelemalla elokuvamusiikkia ja laittamalla silmät kiinni. Tai vaikka käymällä katsomassa Pingviinimatkat -blogin kuvia ja vinkkejä.

2. Latinalaisessa Amerikassa riittäisi monia kiinnostavi kohteita, mutta ykkösenä listallani olisi ehdottomasti Chile. 4300 km pitkässä maassa riittäisi näkemistä aina jäätiköistä autiomaahan ja rannoista esikolumbiaanisiin kulttuurikohteisiin. Mutta kovin on kaukana sekin. Eikä sinne mentäisi pitkäksi viikonlopuksi vaan pikemminkin muutamaksi kuukaudeksi. Latinalaisessa Amerikassa matkatessa on  hyvä osata paikallista kieltä, mikä itselläni espanjantaitoisena toteutuisi kyllä. Ojalá!

3. Paratiisisaarikohde minulle olisi Malediivit.  Se edustaa minulle paikkaa, jossa voisi unohtaa kaikki huolet  ja paineet, olisi vain ja makaisi riippukeinussa, lukisi ehkä kirjaa. Välillä kävelisi ja uisi ja etsisi simpukoita ja sitten snorklailisi. Lapset leikkisivät hiekalla ja kylpisivät leppeissä aalloissa. Tuuli kuiskailisi rauhoittavasti elämän totuuksia hiljaisuudessa.

4. Yllä mainitut kohteet ovat kovin kaukana, löytyisikö lähempää jotain? Välimeri viehättää, mutta aika monet kohteet on jo tullut koluttua.  Malta olisi minulle tuntematon, kiinnostava ja monipuolinen kohde. Jotenkin tykkään saarikohteista, koska ne ovat mukavan kompakteja ja selkeitä. Maltalla olisi paljon nähtävää, sekä kulttuuria että luontoa, ja lapsetkin viihtyisivät, varsinkin kesällä. Rantaelämä on kuvista päätellen aktiivista ja hauskaa. Sää ei talvellakaan olisi pöllömpi, tälläkin hetkellä näemmä +15 astetta, kelpaisi minulle ainakin. Kohteeseen pääsee Suomesta melko helposti, tarkemmin yhteyksistä kerrotaan täällä. Hmm, ehkäpä yhdistelmämatka Sisilian kanssa toimisi, sekin kun on itsellä vielä näkemättä!

5. En ole koskaan käynyt missään Lähi-Idän maassa. Ja jos yksi näistä kiehtovista kohteista pitäisi valita, niin ottaisin Israelin. Paitsi huikean henkisen, "pyhiinvaellus"-matkan Raamatun kertomuksista tuttuihin paikkoihin, se tarjoaisi matkailumaana muutenkin elämyksiä: Kuollut meri, Massada, Tel Aviv. Paikka on kuulemma uutisista tutuista levottomuuksista huolimatta melko turvallinen matkailijoille.Entäpä sinä lukijani, minne sinä lähtisit mieluiten, jotta toteutuisi Raappanan kappaleen viehättävä lause:
"Ja jos mä nään lunta, niin on sen oltava unta"?


PS. Myötätuntoa, kärsivällisyyttä ja voimia kaikille kaukokaipuutaan toteuttamaan lähteneille, jotka tällä hetkellä ovat juuttuneet Helsinki-Vantaalle teknisen vian vuoksi!


1 kommentti:

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)