torstai 4. helmikuuta 2016

Onko ajatuksilla oikeasti väliä?

Joskus 20-30 ikävuoden välillä kyynistyin niin pahasti, että oikeasti kuvittelin, että sillä mitä tunnen tai sillä mitä ajattelen ei ole niin suurta merkitystä. Että lausutut sanat, ajatellut ajatukset ovat voimassa vain sillä hetkellä jolloin ajatus tapahtuu ja näin esim. juoruilu ei vahingoita ketään. Ja että toki on mukavampaa, jos tuntuu hyvältä kuin pahalta, mutta että sillä ei ole sen laajempaa seurausta kuin mitä itselleni sillä hetkellä. En tiennyt ajatusteni jättävän mitään jälkiä ja pidin huuhaana ja vähän pelottavana kaikkea, mitä ei voinut silmin nähdä, korvin kuulla, nenällä haistaa. Mitä väliä sillä muka olisi suuressa maailmankaikkeudessa, mitä minun sielunelämääni kuuluu ja miltä minusta tuntuu?

Miten väärässä olinkaan. Eipä ihme että ne olivat niin vaikeita vuosia.

Jossain vaiheessa ikävuosina 30-40 oivalsin, että ajatuksillani on suurempi voima omaan elämääni kuin olin luullut. Aloin kirjoittaa blogia "Ilon vuosi 2011" niihin aikoihin, ja blogissa tutkin nimenomaan positiivisuuden valitsemista arjen tilanteissa. Aloin pyrkiä elämään "ilon kautta", niin että saisin iloa mahdollisimman monista asioista, joita teen. Ymmärsin, että sillä mitä tunnen, on merkitystä sille mitä  ajattelen. Ajatuksillani luon elämääni ja tulevaisuuttani, ja siten vaikutan läheisiini ja ympäristööni.  Elämäni alkoi muutua kun huomasin, että jo pyrkimys positiivisuuteen tekee asioita helpommiksi elää ja ihmissuhteisiin rauhaa.  Tein myös tämän prosessin seurauksena muutamia radikaaleja muutoksia elämässäni, eli jätin suht hyväpalkkaisen työni ja ryhdyin yrittäjäksi. En vain enää voinut elää kuten ennen.

Mutta että ajatuksillani olisi laajempi merkitys? Että yksittäisen ihmisen rakkauden ja rauhan ajatukset oikeasti voivat muuttaa maailmaa? Että sillä että minä pyrkisin elämään omassa totuudessani ja vilpittömästi toivon hyvää kaikille ihmisille olisi oikeasti merkitystä laajemmin?

Luen parhaillaan, nyt 40-vuotiaana, David Wilcockin kirjaa Lähdekenttä. Se on tajunnan räjäyttävä teos, jossa tietoisuutta tarkastellaan tieteelliseltä pohjalta. Siinä muunmuassa kerrotaan tutkimuksesta, jossa 7000 ihmisen  samanaikanen meditaatio vähensi maailmassa terrorismia 72%:lla sillä hetkellä kun meditaatio tapahtui. Tutkimuksessa poissuljettiin mm. sään, viikonlopun ynnä muiden ulkoisten tekijöiden vaikutus. 72%!! "Vain" sillä, että suhteellisen pieni joukko ihmisiä ajatteli rauhaa ja rakkautta samanaikaisesti!

Tuo vahvistaa sen, minkä sisimmässäni jo tiedän: sillä mitä ajattelemme on VALTAVA vaikutus, sekä lähelle että kauas. On todella tärkeää pitää yllä positiivisuutta, iloa, muista välittämistä, ystävällisyyttä ja pyrkiä nostamaan omaa tunne- tai värähtelytasoa. Se ei ole itsekkyyttä vaan palvelus  koko maailmalle!

Entä onko elämäni nyt näiden oivalluksien kautta helppoa ja valaistunutta, yhtä hymyä ja aurinkoa? Hahah, ei todellakaan. Usein edelleen herään aamulla synkähköjen ajatusten pyörteeseen. Mutta ainakin tiedostan ajatusteni merkityksen ja olen löytänyt keinoja nostaa ajatusteni värähtelyä.

Tänään nuo keinot olivat kiitollisuuslistani, meditaatio, siivous ja tämän blogin kirjoittaminen :) Kiitos että luet blogiani, pitkän kirjoitustauon jälkeen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)