Yritin käyttää pursotukseen kookoskermaa, mutta sepä ei vaahtoutunutkaan, joten käytin Kinuskikissan ohjetta suoraan ja tein sen vispikermasta. Onkohan jollain lukijalla kokemusta kookoskerman vaahdottamisesta?
Mielikuvitusta ja laadukkaita raaka-aineita käyttäen vähähiilihydraattinen leivonta todella voi onnistua. Siitä kirjoitinkin laajemmin viimeisessä Fit Karppaajassa, hopi hopi lehtikioskille, jos et vielä lukenut ;-)
Maapähkinämuffinssit
muffinssitaikina:
1,75 dl karppisokeria
100 g voita
4 munaa
0,5 dl mantelijauhoa
0,5 dl BakePro -leivontaproteiinia
1 rkl psylliumia (Fiber Husk)
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1,5 dl maapähkinöitä
150 g tummaa suklaata rouhittuna
kuorrute:
2 dl vispikermaa
1 dl maapähkinävoita
1 tl Canderella stevia-jauhetta
muffinssit:
1. Vatkaa sähkövatkaimella voi ja karppisokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään
4. Lisää taikinaan kuivat aineet ja maito vuorotellen vähitellen.
5. Lopuksi sekoita varovasti taikinaan pähkinät ja suklaa
6. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia
kuorrute:
1. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon stevia ja maapähkinävoi.
3. Pursota tähtityllalla muffinssien päälle.
4. Koristele suklaahipuilla.
Ulkonäön perusteella, eihän uskoisi vhh-muffinsseiksi, eihän ;-) |
Nami, olipas söpojä muffinsseja!
VastaaPoistaKiitos, Norkku :)
PoistaOlivat kyllä todella hyviä!! :)
VastaaPoistaKiva että maistuivat - resepti on käytettävissä ;-)
PoistaAi se oli sinun kirjoittama juttu! Kiitos omasta ja äidin puolesta :D
VastaaPoistaHetkinen, Tiia, nyt en ihan hahmota kuka on äitisi... Mutta kiva kuulla, että olemme tälläkin tavalla jotenkin "konnektoituneet" ;-) !
PoistaHih, luin blogisi ja nyt ymmärrän :) Kiitos sinulle ja äidillesi, että ostitte ja luitte lehden!
PoistaNo ei kyl uskois vhh-muffineiksi!
VastaaPoistaNäyttävät ihanilta. Hitsi, kun mä oon niin laiska leipomaan, sillä en kestä siitä aiheutuvaa sotkua! :)
Jenny, sotkun sietokykyä se leipominen kyllä vaatiikin, aluksi. Sitten sitä oppii vähän järjestelmällisemmäksi eikä sotkua enää niin paljon tulekaan. Tai se tulee tavallaan hoidettua siinä sivussa. Tai sitten se ei vaan häiritse, koska on NIIN innostunut leipomisesta :-D
PoistaHauskaa, sinäkin olit tehnyt näitä! Minä tein tuolla alkuperäisellä ohjeella, mutta nyt on ongelmana jäljelle jääneen maapähkinävoin käyttäminen. Miten sinä sitä syöt? Leivän päällä? Minä en oikein tykännyt siitä. Tai no, vähän sellainen on/off -fiilis jäi maapähkinävoista. En oikein tiedä tykkäänkö vai enkö. Sinun muffinit ovat muuten ihanan näköisiä, minulla on kuva karmeista ei-pursotetuista muffineista =)=)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaMeillä maapähkinävoin käyttäminen ei ole ongelma: rakastamme sitä. Emme syö leipää, mutta syömme sitä sellaisenaan. Ja minä laitan tumman suklaan päälle (!). Me muuten käytämme sitä luomuversiota, meistä se on parhaan makuista.