lauantai 22. syyskuuta 2012

If you can dream it...

Búzios, Brasilia, ja äärettömiä mahdollisuuksia kimaltava valtameri, jossa me kaikki kalastajina seilaamme.

"If you can dream it, you can do it" - Walt Disney

Tuo lause on "vainonnut" minua koko viikon. Olen nähnyt sen Facebookissa monta kertaa ja ystävän keittiön seinällä oli taulu, jossa luki tuo sama mietelause.

Ajatellen - FB-sivu postasi tänään, että:
"Villeimmät unelmasi raapaisevat tuskin edes pintaa siitä mikä on mahdollista."

Mistä siinä on kysymys, kun suuret ja aikaansaavat persoonat kehoittavat unelmoimaan sen sijaan, että korostaisivat jalat maan pinnalla pitämistä? Mitä on tämä puhe, että kaikki mitä osaa unelmoida, on mahdollista ja vieläpä paljon enemmänkin?

Vaatimattomuus ja oman rajallisuuden tunteminen ja tunnustaminen, jopa oman itsen vähätteleminen asuu syvällä kulttuurissamme ja meissä. Kaikenlainen "järkevyys" on (yli)arvostettua. Ne, jotka ovat saaneet jotain suurta aikaan, ovat ihan samanlaisia kuin me. Heillä on omat lahjakkuutensa, vahvuutensa mutta myöskin heikkoutensa - aivan kuten meillä kaikilla. Mutta yksi erottaa heidät muista: he ovat astuneet tuon vähättelyn, vaatimattomuuden ja tietynlaisen "järkevyyden" rajan yli ja uskaltaneet unelmoida. He ovat antaneet ajatuksen viedä kohti uutta ja tuntematonta ja kuvitelleet mielessään unelmiensa lopputuloksen, ennen kuin hitustakaan siitä olisi kenties edes näköpiirissä.

Ne, jotka ovat saavuttaneet unelmansa, ovat myös osanneet tehdä toisen unelmien saavutusta edellyttävän asian: ottaa vastaan sen, mitä maailmankaikkeus tarjoaa. Ei Disneyworld syntynyt yhdessä yössä, vaan edellytti lukuisia sarjakuvaruutuja akuankkaa, yrityksen synnyn ja kasvutarinan, tuhansia ja tuhansia työtunteja sekä lukuisia pieniä ja suuria oivalluksia. Ja ehkä jokusen vuodatetun hikipisaran ja pettymyksenkin. Kulkiessa kohti unelmaa, sitä minkä on osannut kuvitella, täytyy myös osata ottaa vastaan mahdollisuudet, jotka vievät sitä kohti. Ja eteen tulevat mahdollisuudet saattavat joskus olla yllättäviä, erilaisia kuin olisimme olettaneet.

Lopputuloskin voi olla alkuperäistä unelmaammekin ihmeellisempi. Maailmankaikkeuden resurssit ovat äärettömät ja ne kaikki voivat olla käytössämme.

Haastan sinut, lukijani, tänä viikonloppuna unelmoimaan ja miettimään, mitä oikeasti haluaisit, jos aivan kaikki olisi mahdollista. Anna ajatuksen lentää! Älä juutu rajoitteisiin, anna kerrankin unelmien viedä! Ja, sitten kun olet maalannut itsellesi unelmasi - ajattele mikä olisi vielä seuraava steppi siitä eteen päin. Se VIELÄ suurempi juttu, jota et ensin uskaltanut edes unelmoida.

Mieti: se vieläkin suurempi juttu voisi olla totta ja sinun - pystyithän kuvittelemaan senkin! Pysy sitten hetki tuossa ajatuksessa: nautiskele siitä, kuvittele miltä sinusta tuntuisi jos se olisi todellisuutta.Veikkaanpa, että tulet pian näkemään ympärilläsi pieniä, unelmaasi liittyviä asioita ja mahdollisuuksia. Voit saada puhelinsoiton, nähdä lehti-ilmoituksen, joku tuttava voi ohimennen mainita jotain siihen liittyvää. Sitten on vain sinusta itsestäsi kiinni, tartutko niihin. Carpe diem!

Itse yritän tehdä juuri tuota tällä hetkellä kaiken aikaa. Ja: asioita tapahtuu, mahdollisuuksia ilmaantuu. Siksi myös tavallista hiljaisempaa täällä postauspuolella, koska olen keskittynyt tähän "projektiini". Toivon, että voin jo pian kertoa siitä tarkemmin teillekin :)

Niin että tässä vielä kerran:

Lähde: Inner Child Healing

4 kommenttia:

 1. Vau, tämä juttu kolahti!
  Minä rrrrakastan ihmisiä, jotka kannustavat toisia kohti unelmiaan ♥ Uskon todella, että näillä sinun kirjoituksillasi on vahva positiivinen vaikutus monen ihmisen elämään - ainakin minuun nämä jutut osuvat :)
  Go girl! Ja kerro sitten siitä projektista lisää jossain vaiheessa, jookos...

  Minä alan nyt sitten unelmoida, hihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuula ♥ ♥ ♥ Niin minäkin rakastan niitä, jotka kannustavat ja rohkaisevat muita, ja antavat positiivista palautetta :)
   "Projektista" kuulet aivan varmasti. Ja onnea unelmillesi, anna niille siivet!

   Poista
 2. Ihana juttu, kiitos!

  Minä olen miettinyt, voiko olla unelmia, jos niitä ei osaa konkretisoida? Tiedän mitä en halua mutta en tarkasti tiedä mitä haluan, tai tarkalleen mikä sellainen työ tai ammatti olisi? Tai edes onko sellaista olemassa, ellei sitä itse luo. Toisaalta en ole koskaan aiemmin haaveillut yrittäjyydestä, enkä ole pitänyt yrittäjyyttä unelma-ammattinani....hmm...jatkan pohdintoja ja unelmointia ;)!!

  Unelmien toteutumista meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisa, kiitos kommentista jälleen!
   Uskon, että että tietää mitä EI halua, on hyvä alku, mutta luulen, että mitä tarkempi ja konkreettisempi unelma meillä on, sen helpommin maailmankaikkeus sen meille toimittaa. Monet, jotka ovat uskaltaneet ottaa ensimmäisen suuren askeleen tai hypyn "kohti tuntematonta" sanovat, että sen kun tekee, niin monta uutta ovea aukeaa välittömästi... hmmm...

   Jatkamme unelmoimista ja toivomme niiden toteutumista siis!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)