tiistai 22. tammikuuta 2013

Start by doing

"Aloita tekemällä se mikä on välttämätöntä
Tee seuraavaksi se mikä on mahdollista
Yhtäkkiä huomaat olevasi tekemässä mahdotonta"
- Franciskus AssisialainenOlen viime aikoina huomannut, että minulla ei enää toimi to do -listat kuten ennen. Jotenkin vain puolet listaamistani asioista jää aina tekemättä ja sitten tulen vain ahdistuneeksi.

Sen sijaan tuo Franciskus Assisialaisen viisas priorisointiohje toimii paremmin. Tänään esimerkiksi oli välttämätöntä ensin saada tontut kesälomalle ja kepeämmät verhot tilalle.


Oli myös ihan välttämätöntä kuunnella Sami Minkkisen ilmaiseksi jakama Eroon peloista! -video. Suosittelen lämpimästi - ei maksa mitään ja aina kannattaa kokeilla. Moni on saanut nlp:n kautta apua pelkoihinsa. Nähtäväksi jää, auttoiko se minua.

Kun siirryin kohtaan "tee se mikä on mahdollista",  otin esiin penaalini ja taikakynät.Soitin pari puhelua ja kirjoitin vähän. Muutama meili ja sitä rataa. Se on sitä minun työtäni nykyään.

Nyt onkin enää sitten jäljellä se mahdoton ;) Hmmm, mitäköhän se voisi olla?

Mahtavaa tiistaita teille!

10 kommenttia:

 1. Hyvä ohje :) Täytyy testata miten se toimii "mahdottomien" asioiden edessä.
  Halit sinne ja tsemppiä kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mahtavaa Tuula, kerro sitten, kuinka onnistuit! Halaus sinulle!

   Poista
 2. Mä oon vielä noissa välttämättömissä task-listoissa, mutta jostain täytyy aloittaa!! Työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku viisas on myös sanonut, että jos et tiedä mistä aloittaisit, aloita jostain! Kun vain tekee oikeita asioita, niin ei järjestyksellä niin väliä (kai). Samoin sinne, iloa viikkoon!

   Poista
 3. Franciskuksen ohje sopii minun työarkeen juuri nyt tosi hyvin! Tuon voisi melkein ripustaa omalle työpisteelle muistutukseksi, että 'kyllä se siitä, asiat hoituu'. :) 'Oikea' todo-lista töissä on pitkä kuin nälkävuosi, joten omalla maalaisjärjellä päättelin, että aloitetaan hommat jostain pienestä, välttämättömästä jutusta ja laajennetaan asteittain kohti mahdotonta ... ei kun tavoitetta :D. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä Mmosa Fizz! Joskus listat lyhenevät kummasti kun miettii, mitkä asiat oikeasti ovat niitä välttämättömiä. Se kaikki muu vain sitten tulee tehtyä tai sen ei koskaan tarvinnutkaan tulla tehdyksi.
   Iloa työarkeesi!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Arto kun tulit lukemaan blogiani ja toivottavasti viihdyt :) !

   Poista
 5. Hyvä ohje todellakin! :) Minulle to do -listat sopivat, muistini on sen verran hutera, etten muuten saisi tehtyä juuri mitään välttämätöntäkään, ja jotenkin kaipaan edes pientä järjestelmällisyyttä elämääni :) Ihana penaali muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna! To do -listat ovatkin parhaimmillaan juuri silloin, kun ne palvelevat ja tuovat kaivattua järjestelmällisyyttä :) Mahtavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)