torstai 14. helmikuuta 2013

Syntymäisillään

Tammikuun alkupäivinä, odottaessani bussia yrittäjäkurssilta palatessa, kirjoitin iPhonen kalenteriini seuraavan merkinnän tälle päivälle 14.2.13:

Tavoite: Yritykseni perustamispaperit kaupparekisteriin

Niin se vain on, että jos tavoitteensa kirjoittaa ylös, se tapahtuu suurella todennäköisyydellä. Ne paperit nimittäin todella ovat siellä!

Osakeyhtiön voi perustaa YTJ:n sivujen kautta kokonaan sähköisesti. Tarvitsee vain täyttää muutama lomake, tehdä perustamisasiakirjat ja maksaa perustamismaksu. Y-tunnus tulee samantien. Mutta saadakseen yrityksen kaupparekisteriin ja verottajan rekistereihin, tarvii lisäksi olla perustettuna pankkitili yrityksen nimiin ja siellä osakepääoma. Joten ennen kuin tuohon perustamiseen ryhtyy, kannattaa tietysti tehdä muutamia toimenpiteitä, kuten kirjoittaa liiketoimintasuunnitelma ja parit laskelmat sekä  hoitaa erinnäisiä rahoitusasioita. Oma liiketoimintasuunnitelmani syntyi käymälläni Taidontie Oy:n yrittäjäkurssilla ja sitä olen viimeisen kuukauden aikana esitellyt vaikka mille instansseille, kuten pankille, Yritys-Espoon yritysneuvojalle, starttirahaneuvojalle. "Muutaman" kerran olen myös saanut tarkistaa laskelmiani. Facebook-statuksessani on aika monesti lukenut sana "kannattavuuslaskelma", heh!

Jotenkin kuitenkin asiat loksahtelivat kohdilleen niin, että tänään, 14.2.13,  minulla todellakin on paperit kaupparekisterin käsittelyssä, yritykselle pankkitili perustettu osakepääomineen, lainatarjous pankilta, myönteinen starttirahapäätös ja: Y-tunnus!  Varsinkin tuo konkreettinen Y-tunnus tuntuu todella juhlalliselta ja se onkin kirjoitettuna kauniille paperilapulleni työpöydälläni. 1.3 aloitan virallisesti yritystoimintani. Ja silloin kerron  myös teille, lukijat lisää yrityksestäni,  joka juuri nyt on siis syntymäisillään!

Nämä viime viikot ovat olleet tunteiden tasolla yhtä suurta mylläkkää. Olen tuntenut varmasti kaikkia mahdollisia tuntemuksia pelon ja epätoivon sekä suuren ilon ja innostuksen välillä. Ja se on näkynyt  lähellä olevilleni aika epävakaisena käytöksenä (lievä ilmaisu, heh) ja vaikkapa blogipostausten ja FB-sivupäivitysten epäsäännöllisyytenä. Epävarmuutena, outoina kommentteina, hajamielisyytenä, poissaolevuutena.  Onneksi nämä ihmiset - tiedätte ketä olette - suhtautuvat minuun armollisesti ja antavat anteeksi. Siitä ei voi kuin olla syvästi kiitollinen!

Se, että sain pankilta pienen lainan ja starttirahan, ei ole mitenkään itsestään selvää. Tuntuu todella hienolta, että myös rahoittavat tahot uskovat tähän minun juttuuni noin paljon!

Tässä siis olen nyt, täynnä intoa, iloa ja tekemiseen ryhtymisen fiilistä! Ensimmäisiä asiakasneuvotteluja on jo sovittuna ja mielenkiintoisia yhteistyökuvioita aluillaan. Kaikki on mahdollista, vain taivas on rajana! Ja kun päästän vielä viimeiset kontrollin menettämisen pelkoni menemään, niin varmasti loputkin esteet tielläni muuttuvat vain hidasteiksi.

Ystävänpäivä 2013 tallentuu siis muistohini erityisen tärkeänä päivänä. On kuitenkin yksi asia, joka on minulle tänään vieläkin tärkeämpi kuin viime päivien tapahtumat: ystävät. Ystäviltä saan iloa ja voimaa. Ystävät tuovat valoa pimeimpiin hetkiini ja he saavat elämäni tuntumaan merkitykselliseltä. Ystävät ovat korvaamattomia!

Kiitos siis teille kaikki rakkaat ystävät ja blogini lukijat siitä, että kuljette vierelläni! Koska olette siinä, pystyn tähän, mihin olen ryhtymässä ja vielä paljon muuhunkin. Hyvää ystävänpäivän iltaa ihan kaikille teille!

"I chose not to imagine life without friends and flowers"

8 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää sinullekin ja onnitteluni! Elät jännittäviä aikoja.. :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vielä kerran, nauti, fiilistele, tunnustele, hehkuta täysillä!! Ja lämmin Ystävänpäivätervehdys - ja halaus myös!

  VastaaPoista
 3. Onnenpotku täältäkin, entiseltä kollegalta parin työpaikan takaa (itse vielä siellä samassa, heh). Hyvää ystävänpäivää ja alkanutta matkaa yrittäjänä!

  Taina

  VastaaPoista
 4. Huippua, upeaa, mahtavaa!! ONNEA paljon! Iloitsen puolestasi ja lähetän ystävänpäivän suukon ♥ Ja todella innolla odotan lisää kuulumisia tulevista kuvioista :)

  VastaaPoista
 5. Niin ne asiat vaan loksahtelevat paikoilleen! Onnea ja tsemppiä yrittäjyyteen! Muista kirjoittaa ylös nämä tämän hetkiset tuntemukset ja asiat, joista luottamus omaan liiketoimintaan kumpuaa. Siitä voi olla hyötyä tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikki ystävät hyvät! On mahtavaa, että iloitsette kanssani :) !

  VastaaPoista
 7. Minä myös odotan innolla lisäkuulumisia. Äärettömän paljon onnea tästä upeasta alusta jo. Ihanaa kun ihmiset toteuttaa unelmiaan!!!!!!

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)