maanantai 31. joulukuuta 2012

Ilon vuotta 2013!Uusi vuosi on kuin ovi jonka  avatessaan avaa samalla uuden mahdollisuuden.

Monet avaavat tuon oven haluten ottaa vastaan kaikki uuden mahdollisuuden tuoma hyvä. Tästä syystä teemme uuden vuoden lupauksia. Usein nämä lupaukset vain kuulostavat pikemminkin rangaistuksilta ja itsensä piiskaamiselta kuin mahdollisuuksien vastaanottamiselta. Päivän Hesarissa ihmiset lupaavat muunmuassa: "Lupaan lukea ankarasti ylioppilaskirjoituksiin" "Lupaan järkeistää rahankäyttöäni" "Pitää saada roinaa kirpputorille" "Lupaan hankkiutua timmiin rantakuntoon" (lähde: Helsingin Sanomat, 31.12.2012)

Toki minustakin on hyvä, että ihmiset asettavat itselleen tavoitteita. Pidän ajatuksesta, että ihmiset haluavat kehittyä ja erityisesti siitä, että lupauksissa usein annetaan arvoa tai aikaa läheisille!

Olen vain tullut siihen tulokseen, että lupaukset, jotka perustuvat ajatukseen että minun PITÄISI olla parempi ihminen, minun PITÄISI saada aikaan sitä ja sitä, minun PITÄISI pystyä parempaan, eivät pitkällä aikavälillä johda haluttuun lopputulokseen. Ne saattavat hetken vaikuttaa onnistuvan, onhan monilla hyvä itsekuri ja vahva tahto, joiden voimin he vaikka hampaat irvessä juoksevat päivittäin 10km kun ovat kerran luvanneet tai kieltäytyvät karkista tai pihvistä vaikka kuinka tekisi mieli.

Niin kauan kuin ihminen kiinnittää huomionsa pakkoon tai kieltäytymiseen, siihen mitä PITÄISI, hän ei loppujen lopuksi HALUA muutosta. Hän ei välttämättä edes tiedä mikä hänen syvin halunsa ja tarpeensa lupauksen takana on, mitä hän loppujen lopuksi haluaa. Ja vuoden päästä, valitettavasti, ollaan usein jälleen lähtötilanteessa ja syyllisellä mielellä kun lupauksessa ei ole aiempina vuosina "pysytty". Ja sitten piiskataan itseä entistäkin kovempaa. Miten toivoisinkaan, että ihmiset valitsisivat tavoitteita, jotka ovat helppoja pitää ja tuovat iloa! Itsekuri on mielestäni yliarvostettua eikä takaa onnistumista. Helppoutta puolestaan ylenkatsotaan - aivan turhaan!

Kaksi vuotta sitten lupasin itselleni, että teen vain ja ainoastaan niitä asioita, jotka tuovat itselleni iloa. Niitä asioita, joita ei olisi aivan pakko tehdä tai eivät toisi minulle iloa, en tekisi. Siitä syntyi ensimmäinen blogini Ilon vuosi 2011.

Vaikeinta tuon lupauksen pitämisessä oli se, että en edes tiennyt enää, mitkä asiat toisivat minulle iloa, koska olin niin ajautunut pakkoon ja suorittamiseen. Vähitellen aloin kuitenkin löytää ilon aiheita, ja seurauksena oli ravisuttava elämänmuutos, joka jatkuu edelleen. Elämänmuutos on avannut minulle huikeita uusia mahdollisuuksia ja olen löytänyt itsestäni voimavaroja, jotka olin kadottanut.

Vuonna 2013 haluan keskittyä iloon entistäkin enemmän joka solullani ja kaikella tekemiselläni.  Haluan säteillä iloa ympärilleni ja tehdä läheisteni maailmasta kauniimman. Haluan tuoda iloa mahdollisimman monelle ja löytää siihen  uusia keinoja.

Se onnistuu vain yhdellä tavalla: etsimällä iloa pienistä ja suurista asioista. Siksi lupaan jälleen saman, minkä lupasin kaksi vuotta sitten: tehdä asioita jotka tuovat minulle iloa! Se on helppoa ja toimii. Ja johtaa tuloksiin, joista en kenties vielä osaa unelmoidakaan.

Toivon sinullekin, lukijani, Ilon vuotta 2013! Kiitos että olet kulkenut kanssani. Matka jatkukoon, ja  ilo syventyköön!


15 kommenttia:

 1. Ihana uuden vuoden lupaus; annan itselleni vain sen, mistä iloitsen. Tartun siihen. Ihanaa, onnellista ja iloista uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
 2. IHANA kuva<3 Iloa tulevaan vuoteen toivoo Sesse Ilo elää-blogista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Katja kun kirjoitat. Mulla tuli tästä postauksesta kyyneleet silmiin. Iloa kohti ja sen kautta! Olkoon se mottoni ensi vuonna 2013!

  Puss ja hali. Olet upea mimmi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos kiitos tästä kirjoituksesta. Sä et usko miltä tuntui lukea, että SINÄ et ole löytänyt ilon aiheita. SINÄ! Uskomatonta.
  On siis mahdollista löytää ilon hippusia :) (jotenkin tuntuu aika kauhealta edes kirjoittaa näin. Mä olen oikeasti aika iloinen ihminen, joka on aika hämmentynyt tästä jonkinlaisesta ilon katoamisesta)
  Ihanaa vuotta ja nähdään pian!!!

  VastaaPoista
 5. Ihana ihana kirjoitus! Et ehkä arvaakaan, kuinka paljon iloa sinun blogisi ja persoonasi on minulle tuonut :)

  Toivon sydämestäni, että sinulle aukeavat kaikki ne ovet, jotka auttavat sinua eteenpäin oikeaan suuntaan. Toivon iloa, valoa ja onnea joka päivään! Ja jonain päivänä alkavan vuoden aikana taas treffataan, eiks vaan :)

  VastaaPoista
 6. Sie kirjotat aina niin hienosti! Kiitos siitä :)
  Iloa ja onnea tähän vuoteen! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että sinulla on tämä iloinen blogi - toivottavasti se levittää iloa ympärilleen oikein paljon! Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 8. Olenpas iloinen, että löysin blogisi, tosi ihania ja inspiroivia tekstejä! :) Oikein ihanaa vuotta 2013 sulle!

  Terkuin Nanna (http://positiivisuusprojekti.blogspot.com)

  VastaaPoista
 9. Hyvä kirjoitus! On vissi ero haluaako vai pitääkö tehdä jotain. Haluan tänä vuonna nauraa enemmän ja pitää hauskaa. Hauskoja hetkiä, intohimon poltetta, onnistumisia ja elämää parhaimmillaan toivotan myös Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä blogista! Tuot ilon hippusia monen elämään tätä kautta. Ihana uuden vuoden lupaus!

  VastaaPoista
 11. Onnea, iloa ja valoa sinunkin vuoteesi!

  VastaaPoista
 12. "Lohikäärme on valon ja pimeyden haltija, joka antaa tänä vuonna terveyttä, onnea ja vaurautta kaikille ihmisille, jotka lähtevät aktiivisesti uudistamaan omaa elämäänsä."
  Tässä sinulle ja muillekin lukijoille jotka uudistavat elämäänsä!

  -http://ellit.fi/horoskoopit/kiinalainen-horoskooppi/kiinalainen-horoskooppi-lohikaarmeen-vuosi-2312012922013

  VastaaPoista
 13. Olen kokenut samoin. Iloon keskittymällä olen itsekin löytänyt elämääni ihan uusia ulottuvuuksia. Elämä on avautunut, vihdoinkin!

  Hyvää Uutta Vuotta sinullekin! :)

  VastaaPoista
 14. Oikein paljon Iloa ja valoa sinulle.
  Kiitos ihanasta blogista, onneksi löysin tämän muutaman muun lisäksi.
  Tarvin juuri tällaista, muistutusta ja hyvää henkeä!
  Suhteellisen uusi lukijasi.

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)