perjantai 7. joulukuuta 2012

Shamaanin bileet

Ohhoh, mikä tuoksumatka! Olin Jolien järjestämässä Honoré de Prés:n tuoksutastingissa. Täytyy sanoa, että taisin jäädä koukkuun. HDP on ranskalainen parfyymitalo, jolla on tällä hetkellä vain 8 tuoksua, mutta ovatpahan sellaisia taideteoksia, että jokaisen niistä ottaisin ja antaisin mielelläni lahjaksi.

Epätavallisia. Hämmentäviä. Ihastuttavia. Vai olitko tullut ajatelleeksi, että hajuvesi voisi tuoksua porkkanalle? Kaikki nämä tuoksut ovat 100% luonnomukaisesti tuotettuja ja yhtä lukuunottamatta ne on suunnitellut Olivia Giacobetti. Näistä tuoksuista ei mene parin tunnin tuoksuttelussakaan pää kipeäksi, sillä niistä puuttuu kokonaan teollisissa tuoksuissa käytetyt synteettiset ainesosat. Pääkaupunkiseudulla asuvat, kannattaa piipahtaa suloisessa luonnonkosmetiikkakauppa Joliessa Helsingin Uudenmaankadulla ihan jo pelkästään tutustumassa näihin!

Minun mukaani ei lähtenyt kaamoksen täsmäase, aurinkoisen sitrusmainen Trip, ei myöskään kaukomatkalle viettelevä Love Coco. Eikä tällä kertaa edes se persoonallisen porkkanainen Love Les Carottes tai leikkisän kepeä Sexy Angelic. Ehei. Minulle lähti Chaman's Party, joka on metsäinen, mausteinen ja lämmin. Siitä huokuu alkukantainen voima ja, kyllä, miehisyys. Se on vahva ja melko tervainen.

Miksi ihmeessä valitsin juuri tämän tuoksun? Tuoksuthan vaikuttavat meihin hyvin monella tasolla. Mitä alitajuntani haluaa minulle kertoa tällä, ehkä itsellenikin vähän yllättävällä valinnallani? Miksen ennemmin ottanut jotain iloisen energistä tuoksua, leimaahan ilo tällä hetkellä kaikkea tekemistäni ja suuntaani. Tämä tuoksu on kyllä energinen, mutta energia on pikemminkin maanläheistä ja maskuliinisen aistillista. Ilon vuoden uuden ulkoasun perhoset ja kukkaset ovat kaukana tästä karhumaisen vahvasta tuoksusta, jonka taivaalla leiskuvat revontulet ja tuli rätisee erämökin kaminassa.

Jostain syystä kai tarvitsin tätä juuri nyt. "Shamaanin bileet" tuoksuvat nyt kotonamme, ja samaa pulloa voimme käyttää mieheni kanssa molemmat. Ehkä kyse on erilaisten energialajien tasapainosta elämässäni. Tai ehkä siitä, että tuoksu palauttaa minulle jotain arvokasta, minkä olen kenties hylännyt ja unohtanut. Ehkä tarkoitus on herätellä henkiin se "Lapin akka", joka on osa minua juurieni ja geeniperimäni ansiosta.  Annan Chaman's Partyn tehdä työnsä, mitä ikinä se onkaan.Kuvan lähde: Jolie

2 kommenttia:

  1. Voi miten nuo tuoksut meihin vaikuttaakaan! Itsenäisyyspäivän kävelyllä ollessani nenääni tuli tuoksu saunan lämmittämisestä ja heti silmieni edessä näin lapsuuden kotitalomme pihamaan ja sen saunarakenuksen. Ihmeellinen voima tuoksulla. Toinen mikä aina vaikuttaa minuun samalla tavalla on tervan tuoksu. Silloin näen aina lapsuuden uintipaikan järven rantaa ja sen kohdan, jossa puuvene on käännetty ylösalaisin rannalle. Ilmeisesti vene oli juuri suojattu tervalla, kun tuoksu oli niin voimakas. Ihania, voimakkaita tuoksumuistoja, joita itsekin ihmettelee, kun ne niin salamana ovat kuvina silmien edessä sopivan tuoksun tullessa nenään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenuliini, tuoksut ovat todellakin lahja josta nauttiminen ei maksa mitään. Ja miten vahvoja tuoksumuistot ovatkaan! Osa niistä on täysin tiedostamattomia. Mutta kiinnittämällä huomion tuoksuihin, nekin näyttävätlisääntyvät elämässä, vetovoiman laki kun tässäkin toimii ;)

      Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)