maanantai 17. joulukuuta 2012

Nyt ei pääty koskaan


Viikonloppuna olin kaksi päivää koulutuksessa, jossa ei oikeasti ollut muuta vaihtoehtoa, kuin hetkeen keskittyminen ja läsnäoleminen. Mikä mahtava keidas, kun SAI luvan kanssa unohtaa kaiken muun ja vain olla siinä hetkessä aistit avoinna. Enkä kyllä miettinyt ostamattomia lahjoja ja tekemättömien asioiden listaa ollenkaan!

On elähdyttävä kokemus tehdä kiireen keskellä jotain, mihin ei "oikeastaan olisi aikaa" ja heittäytyä hetkeen, luottaen siihen, että kyllä kaikki todella tärkeä tulee tehtyä.  Kokeilepa vaikka sallia itsellesi ex tempore leffailta juuri silloin, kun olisi kiire tehdä kaikkea muuta? Virkistävä vaikutus on exponentaalinen.

Sitä paitsi, eikös saman voisi soveltaa arkeen, ihan kaikkeen mitä tekee, tuon hetkeen sukeltamisen? Kun laitan lapsille ruokaa, en miettisi tekemättömiä joululaatikoita, vaan tekisin ruokaa ja nauttisin siitä mahdollisuudesta. Kun teen koulutehtäviä, en miettisi kirjoittamattomia blogipostauksia, vaan tekisin niitä tehtäviä. Kun huokaisen hetken sohvalla, ei mielen tarvitsisi vaeltaa tulevaisuuden haasteisiin, vaan se saisi olla siinä missä minäkin.

Kun malttaa pysähtyä hetkeen, näkee elämän ihan uudella tavalla. Näkee mahdollisuuksia ja ulottovuuksia, jotka usein hukkuvat kiireen alle. Näkee olennaisen ja sen todella tärkeän. Kun ottaa hetken sellaisena kuin se tulee ja keskittyy "vähään", saakin yllättäen enemmän.

Hetkessä eläminen on helppoa, luonnollista. Lapset osaavat sen automaattisesti. Me aikuiset olemme vain unohtaneet sen ja saamme nähdä vähän vaivaa oppiaksemme sen uudelleen. Mutta me osaamme sen, ja sen mieleen palauttaminen kannattaa. Sen voi tehdä vaikka kuuntelemalla tämä ihana kappale keskittyen sanoihin:‎

Cause now is all there is
so peaceful and still
and now you dont worry about what's has happened or what will
cause now never ends
and now has never been
all of your answers
are waiting for you here
Now


2 kommenttia:

 1. Jep, hetkeen pysähtyminen antaa mahdollisuuksia ihan uudenlaisiin oivalluksiin ja kokemuksiin, olen itsekin huomannut sen monta kertaa :) Helposti tulee elettyä hetkessä vain poikkeuksellisissa tilanteissa, mutta oleellista olisikin oivaltaa, että arki voi olla ihan yhtä ihmeellistä :)

  P.S. Mainostan tähän loppuun vielä omaa blogiani, joka voisi ehkä kiinnostaa suakin. Kirjoittelen onnellisuudesta, hyvinvoinnista ja muusta sen tyyppisestä osoitteessa http://positiivisuusprojekti.blogspot.com :)

  Ihanaa joulua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna, kiitos kommentista ja vierailustasi, tulen ehdottamasti vastavierailulle blogiisi!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)