tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappuperinne

En ole mikään vappuihminen. 
Vappuaattona olen mieluiten kotona omalla pihalla ja laitan verhot kiinni illan pimetessä. Minua ei ole vuosiin näkynyt Ullanlinnanmäellä tai muissakaan julkisissa riennoissa.

Mutta:
Kannatan täysillä ihmisten rentoutumista, karnevaalimeininkiä ja keväästä nauttimista! Kukin irrotelkoon ja hullutelkoon tyylillään! Kyllä siitä voi omalla pihallaankin nauttia, ottaa ilon irti krääsästä ja grillailla jotain sopivaa. Tänä vuonna olin kutsunut ystävän, jonka kanssa saunoimme puolitoista tuntia, minkä jälkeen joimme kivennäisvettä. Kuinka mukavaa ja vapauttavaa onkaan kun ei tarvi "pakkojuhlia" vaan saa nauttia kevään juhlasta omalla tyylillään! Vappuaamuna lähdinkin sitten juoksulenkille :)

Vappupäivänä tuli luotua uusi perinne lähistöllä asuvan muutaman lapsiperheen kanssa. Yksi perheistä oli kutsunut muut pihalleen grillailemaan ja meillä oli oikein hauskaa. Kullakin perheistä on kaksi lasta, ja lapsista vanhin on 5v, nuorin 4 viikkoa. Joten meiningin voitte vain kuvitella! Itsekin riehaannuin jopa syömään KAKSI sokerimunkkia!!! :-D

Sovimme jo, että ensi vuonna otetaan sama uusiksi, kenties jonkun toisen pihalla (siis jonkun toisen meidän porukoiden pihalla, ei siis kenen tahansa pahaa-aavistamattoman veikkolalaisen pihalla...) Aivan loistava ajatus, ettei todella tarvi lähteä mihinkään kauemmas vaan voi pitää picnicit kävelymatkan päässä hyvässä seurassa! Lapsetkin kasvavat ja yleinen kaaos helpottuu vuosi vuodelta! Perinne on syntynyt. Hyvät perinteet ovat hyviä.

Näitä F:n tekemiä munkkipalleroita ei voinut vhh:kaan vastustaa :) Hyvä niin, joskus on hyvä "vähän irrotella"!

Niin että iloista kevättä kaikille! Toivoo "anti-vappu-bunny" :-P

2 kommenttia:

 1. Teillä olikin sitten oikein mukava vappu!
  Minä taas tunnustaudun vappuihmiseksi, mutta en tarkoita sillä juuri noita yhteisrientoja ja biletyksiä, vaan sitä kotona oloa ja omien vapputouhujen tekemistä. On kivaa kun on vapaapäivä, voi leipoa munkkeja ja juoda simaa ja olla vaan oman perheen kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roz, kyllä! Minäkin alan ehkä vähitellen vapautua vappupaineista ja alkaa nauttia siitä! Ja sinun munkit ... NAM!!!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)