lauantai 5. toukokuuta 2012

Huulipuna tienviittana

Otsikko on suorastaan naurettava, myönnetään. Mutta mitäs sanotte tarinasta:

Olin pari viikkoa sitten Nina Sipilä-Latovehmaan Kauneusnurkassa meikkiopastuksessa. Meikkitaiteilija Laura Madekivi neuvoi arkimeikin tekemisessä ihanilla Jane Iredale -tuotteilla, joihin Ninalla on edustus. Joo, banaanivarjostus on niin passé ja Iredalen mineraalimeikkipohja on ainutlaatuisen hyvä. Kyllä, naisellisuuttaan on ihana korostaa, nyt kun se on vielä helppoakin kun iho on vielä kohtuullisessa kunnossa eikä vuodet ole vielä päässeet "repsauttamaan" ilmettä kovin pahasti. Oli hyvä kurssi - ja opit on otettu käyttöön, kiitos Laura jos luet tätä!

Mutta se huulipuna. Keskustelimme siitä, kuinka huulipunan käyttö on vähän vaivalloista verrattuna huulikiiltoihin. On rajaukset ja siveltimet ja tarkka keskittyminen, kun taas huulikiillon voi vain sipaista. Mutta Lauran sanoin: "Olemme naisia ja meillä on oikeus  käyttää huulipunaa". Niin, oikeus valita tismalleen oikea sävy kuhunkin tilanteeseen, käyttää hetki sen levittämiseen ja sitten kantaa sitä ylpeänä oma naisellisuus tiedostaen. Oikeus mennä aina välillä naistenhuoneeseen korjailemaan sitä. Kyllä.

Laura oli valinnut minulle tietyn sävyn, mutta myös varovasti tiedusteli suhtautumistani kirkkaan punaiseen. Kerroin, että olin sitä joskus nuorempana käyttänyt, mutta heittänyt ne aikoinaan pois ja tukeutunut viimevuosina vähemmän vaativiin sävyihin. Lauran mielestä minulle kuitenkin sopisi myös kirkkaampi ja näyttävämpi sävy, ja hän kokeili minulle sellaista.

Katsoin peiliin. Kyllä, tosi punainen. Hmm, uskaltaisinkohan sitä kuitenkaan käyttää. "Tämä on muuten nimetty Carrie Bradshawin mukaan", sanoi Laura. (Tässä linkki sivulle, jossa tuote on esitelty sävyineen.)

Valintani oli sillä selvä! Minullahan on jo kengät ja tukka Carrien tyyliin, joten totta kai myös huulipuna on oltava "samaa sarjaa".  Sitten vielä ne liehuvat helmat ja... ura kirjoittajana!

Uskon, että tällaisilla pienillä valinnoilla on merkitystä. Ne vahvistavat sitä, minkä muutenkin tiedämme todeksi, eli omat unelmamme. Aina, kun levitän Carrie-punaa huulilleni, tunnen olevani lähempänä sitä. Kuva: Jane Iredale


Iloista lauantaita kaikille, ja erityisesti onnittelut kaikille HCR:ssä startanneille!5 kommenttia:

 1. Ei ollenkaan naurettava, hauska kyllä! :)
  Ja itse juttu on hyvä ja totta.

  Voi miten itse haaveilen voivani käyttää uoeita punaisia huulipunia ja näyttäväni hyvältä niissä. Miten usein hypistelen upeita huulipunia ja muutaman olen ostanutkin, mutta huulille ne eivät ole valitettavasti päätyneet. En ole rohkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa tarkkaan sanoa, mikä tässä kirjoituksessa ilahdutti. Sanon siis että kaikki.
   Huulipunat on mun rakkaus. Erityisesti PUNAT. Niitä pitää opetella käyttämään. Ne vaatii tietyslaista itsetuntoa. :)
   Hillitymmän kauden jälkeen olen taas siirtynyt punaiseen itsekin.
   Mutta carrie tukka, puna ja kirjoittaminen. Jes! Kuulostaa kivalta. (mites olis carrie "balettimekko"? :)

   pinkki

   Poista
  2. Merikuu: jokainen tyylillään :) Mutta sinä olet kyllä yksi kauneimmista ja rohkeimmista, joita tunnen! Kokeilepa joskus ;)

   Pinkki: Kiitos kommentista ja balettimekko-ideasta! Pidetään mielessä kun menen hamekauppaan... lähiaikoina :D

   Poista
 2. Täällä yksi joka laittaa huulipunaa joka päivä. Ja olen siis kotiäiti ;) Mutta kirkkaanpunainen huulipuna (rohkenisisko). Olisi hauska testata!

  Upeaa, että toteutat unelmiasi! Eikä se ole yhtään hömppää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: suosittelen kokeilemaan. Jos jo valmiiksi käytät punia etkä niitä kiiltoja, niin en usko, että askel sinun kohdallasi olisi kovinkaan suuri loikka. Mutta respect siitä, että käytät huulipunaa KOTONA, wow!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)