perjantai 12. lokakuuta 2012

Banaani-kaneli-muffinssit




Monipuolisesti hyvinvoinnista bloggaava ja facebookkaava Minna julkaisi aamulla banaani-kanelimuffinssireseptin. Huomasin, että kaikki reseptin aineet löytyivät kaapistani ja ajattelin, että kokeillaanpas. Koko viikko on mennyt flunssan kourissa ja mielialaa on hyvä vähän kohentaa. Flunssassa ei pääse lenkille, mutta leipoa voi melkein aina! Ja saivat pienet tytötkin (2 ja n 4 v) pikku ohjelmanumeron tylsiin sairastelupäiviin. Postaan sen teillekin siinä muodossaan kuin sen itse toteutin - samalla pitkästä aikaa vähän leivontajuttua. Kiitos reseptistä Minna!

Taikina:

0,75 dl kookosjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl (ruusu)suolaa
4 munaa
 n. 1 dl kookosmaitoa
1 banaani muusattuna

Reseptistä ei käynyt oikein kunnolla ilmi, pitikö kourrutus laittaa ennen vai jälkeen paiston ja päädyin olettamaan, että jälkeen.
Sekoitin kaikki taikinaainekset huolella keskenään, en käyttänyt vatkainta. Laitoin taikinan muffinssivuokiin (10 kpl normaalinkokoisia) ja sitten uuniin 200 asteeseen 18 minuutiksi.

Sillä aikaa valmistin kuorrutteen:

1 tl kanelia - tätä taisi lipsahtaa vähän enemmänkin...
puolikas banaani muussattuna
2 tl kookosöljyä (sulatettu)
1 tl muscovado-sokeria

Sekoitin aineet keskenään tahnaksi ja kuorrutin sillä jäähtyneet, valmiit muffinssit.

Lopputuloksessa maistui päällimmäisenä kookos ja kaneli sekä banaani mukavasti pehmeänä taustamakuna. Lasten makuun saisi ehkä olla hiukkasen makeampi, ehkä taikinaan vähän steviaa voisi toimia. Mutta lapsetkin pitivät toki taikinasta, heh. Onko tämä nyt sitten "puhdasopillinen vähähiilihydraattinen resepti" kun siinä on sitä banaania ja teelusikallinen sokeria? En tiedä - hyvää joka tapauksessa ja suosittelen kaikille banaanin, kookoksen ja kanelin ystäville!

Hyvää viikonloppua!


5 kommenttia:

  1. Banaani-kaneli toimii! Ihanat enkelivuoat - mistä löysit?

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä muffinsseja :) - mukavaa syksyä sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi, kiitos kommentistasi ja vierailusta blogissani! Tervetuloa toistekin ja oikein mukavaa syksyä! PS. Kyllä ne myös maistuivat hyviltä, kokeile vaikka ;)

      Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)