lauantai 13. lokakuuta 2012

Tykkää, niin sinusta tykätään


Yksi maailmankaikkeuden merkityksellisimmistä periaatteista on vastavuoroisuus: "Mitä annat, sitä saat". Sen toteutumista voi katsella mitä jännimmissä asiayhteyksissä, mutta kaikkein opettavaisinta on tarkkailla itseään. Se, mitä annan itsestäni, olipa se sitten tunne kuten ystävällisyys tai ärtymys, palaa luokseni ennen pitkää. Jos sanon ikävästi jollekin, joku toinen sanoo aivan varmasti minulle kohta yhtä ikävästi. Jos annan rahaa hyväntekeväisyyteen, se sama summa palautuu minulle ennen pitkää. Jenny kirjoitti kesällä blogissaan tarinoita elävästä elämästä, miten tehdessään hyvän palveluksen jollekin, sai sen takaisin jolta kulta muulta. Hyvä kiertää. "Jos haluu saada on pakko antaa", kuului jokin 90-luvun hitti-renkutuksista. "Kaikki mitä tahdotte toistenne tekevän teille, tehkää se myös heille", sanotaan Raamatussa.

Huomasin hassun seikan Facebookissa. Nimittäin sen, että Ilon vuosi -sivuni tykkääjieni määrä oli täsmälleen sama, kuin niiden sivujen joita olen itse Facebookissa tykännyt! Tajutessani tämän, kylmät väreet menivät lävitseni ja päätin testimielessä tykätä vähän lisää sellaisia sivuja, jotka ovat minulle mieleen. Osoittaakseni kannatusta näille sivuille. Ja eikös vain, saman tien suurin piirtein sama määrä uusia tykkääjiä ilmaantui pian omallekin sivulleni. Mitä annat, sitä saat! Uskottava se on!

Jotenka, jos siis haluan vieläkin lisää tykkääjiä, onko asia toteutettavissa helposti vain tykkäämällä, tykkäämällä ja tykkäämällä mitä tahansa sivuja?

En usko, sillä nämä lait tuntuvat toteutuvan vain rakkauden  kautta. Jos tykkään vain siksi, että saisin itse lisää tykkääjiä, periaate ei toimi. Minun täytyy oikeasti tykätä, jotta minusta tykättäisiin. 

Mitä sinä haluaisit saada? Rahaa? Rakkautta? Suukkoja? Kukkia? Voisitko kuvitella antavasi sitä muille? Aloita jo tänään, ehkä se toimii sinullakin. Mutta muista rakkaus. Siitä täytyy ihan oikeasti tykätä.

7 kommenttia:

 1. Pikakommenttina: totta turiset! :)

  VastaaPoista
 2. Minä tykkäsin tästä kirjoituksestasi :)! Kiitos Katj kun kirjoitat! Aurinkoa syrämmeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elisa, ja auringon säteitä sinne sinulle myös!

   Poista
 3. Näin se menee! Mietin juuri, saisinko lisää omaa aikaa, antamalla sitä ensin pois muiden hyväksi... Loistokasta viikonalkua Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ps. Pidän uudesta lookista sivuillasi! Ja aivan ihana kuva, tässä jutussa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit: teoriassahan se pitäisi toimia myös ajan kanssa... hmmm....
   Ja kiva jos tykkäät Hannerikan mulle tekemästä bannerista. Se on nyt vähän seesteisempi ja rauhallisempi kuin se aiempi. Toisaalta, ilon väriähän kyllä tähän syksyn harmauteen kaipaisi. Mutta nyt näin ;)

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)