perjantai 26. lokakuuta 2012

Työttömänä ja kiireisempi kuin koskaan!

Olen nyt työtön. Ei uskoisi:

Lauantaina ja sunnuntaina...
olen menossa Non violent communication (NVC) -koulutukseen koko päiväksi. Odotan mielenkiinnolla tätä ensimmäistä osaa koulutussarjasta, jonka jälkeen minusta tulee "kirahvikuuntelija".   NVC on menetelmä, joka opettaa meitä ottamaan vastuun tunteistamme. Sitä voi käyttää ihan kaikessa viestinnässä, aina arkisista perhetilanteista rauhanneuvotteluihin ja myyntineuvotteluista sellaisiin tilanteisiin, joissa ollaan väkivallan uhan alla.

Vaikka syytämme omista tunteistamme usein muita ihmisiä tai tapahtumia, meidän tunteitamme säätelevät tarpeemme eivätkä muut ihmiset. Jos jokin tarpeemme tyydyttyy, tunnemme miellyttäviä tunteita, ja jos jokin tarpeemme on tyydyttämättä, tunnemme epämiellyttäviä tunteita. Tämän oivaltaa käytännössä ehkä tehokkaimmin, kun tiedostaa, että sama ärsyke, sama tekemämme havainto herättää meissä eri päivänä erilaisen tunteen. 

Minulla on sellainen tunne, että tästä tulee olemaan hyötyä mitä ikinä sitten tulenkin tekemään! Jos ei muuten niin itseni ymmärtämisessä, mistä oikeastaan lähtee mahdollisuus menestyä missä tahansa muussakin asiassa. Tulen varmasti raportoimaan tästä  -pysy kuulolla!

Ensi viikolla...
alan kirjoittaa artikkelia syömishäiriöstä. Koko idea sai alkunsa yhdestä kommentista, jonka sain yhteen tämän blogin postauksista - kiitos Taina! Olen innoissani siitä, sillä siitä on tulossa toistaiseksi laajin ja haastavin artikkelini.
Minulla on myös yksi työhaastattelu tiedossa.

Sitä seuraavalla viikolla...
olen menossa kurssille, joka saattaa olla seuraavan huikean ison askeleeni alkusoitto. Haastattelu kurssille oli viime viikolla ja olen juuri saanut tietää päässeeni sille!

Joten...
en todellakaan ole jäämässä "lepäämään laakereilleni". Enkä sellaista edes haluaisi - olen täynnä virtaa, jota haluan käyttää unelmieni toteuttamiseen!

Tänne blogiini ei nyt välttämättä pariin päivään tule veret seisauttavia - tai muitakaan, hehe - postauksia, johtuen siitä etten yksinkertaisesti ehdi kaikkien kiireideni lomassa. Ensi viikolla sitten taas, varmaankin. Sillä välin, käy ihmeessä tutustumassa Ilon hetki -blogini viimeisimpiin postauksiin Ellien puolella. Siellä on asiaa muunmuassa nenäkannusta, acai-marjasta, imuroinnista ja unelmakropasta.

Hyvää ja levollista viikonloppua juuri sinulle! 

Juuri kukkaan puhjennut Palava rakkaus

2 kommenttia:

 1. Ymmärrän. Minäkin olen työttömänä kiireisempi kuin koskaan. En ymmärrä, miten pärjäsin, kun olin töissä (eli toisaalta jes, minulla ei ollut niin elävää sosiaalielämää.

  Katja, plis, mitä tarkoittaa nenäkannusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trijota: nenäkannu on sellainen nenäonteloiden suolavedellä huuhteluun tarkoitettu esine. Käy kattoon Ilon hetki -blogista "Pelastaja-sarvikuono" :)
   Kyllä on parempi pitää itsensä aktiivisena työttömänäkin kuin passivoitua :) Voi hyvin ja tsemppiä!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)