tiistai 20. marraskuuta 2012

Meikin alta


Ympäri blogeja leviää Tyyliä metsästämässä -blogin Veeran aloittama kampanja, jossa bloggaajat esittävät itsensä ilman meikkiä.

Veeran sanoin:

Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos.


Moni bloggaaja onkin jo paljastanut itsensä meikkien ja photoshopin takaa. Ja yllätys yllätys, kauneus ei häviäkään käsittelyn jäädessä pois yhtään minnekään. Käykää katsomassa esimerkiksi Jolien tyttöjä (Jutta ja Katja) tai Chickling-blogin Hannaa.

Tunnen monia naisia, jotka eivät käytä juuri lainkaan meikkiä. He ovat kauniita ja luonnollisia sellaisenaan, ei heidän tarvitse. He väittävät, etteivät osaa meikata, ja moni heistä haluaisi oppia taidon. Hyvä, meikkaus on kannatettavaa, silloin kun se lähtee henkilön omasta halusta, ei ympäristön paineesta. Vaikkakin loppupeleissä, kenelle meikkaamme? Totta kai kyse on viime kädessä siitä, että halutaan vaikuttaa siihen, miten muut näkevät meidät.

4-vuotias tyttöni esittää usein kiusallisia kysymyksiä: "Äiti, miksi laitat meikkiä? Saanko minäkin laittaa jo ripsiväriä? Missä mun huulipuna on?"

Meikkaus on kivaa. Minusta on hauskaa näyttää huolitellulta ja korostaa mielialan mukaan eri puolia itsestäni. Mutta naiseuttani tai minua ei määritellä meikeillä. Se on jossain ihan muualla. Niin klisheeltä kuin se kuulostaakin, kauneus lähtee ihmisen sisältä. Ja on loppupeleissä katsojan silmässä.

Oheisessa kuvassa olen minä, tänään, rankan päivän jälkeen ja meikit pois pestyinä. iPhonen kameralla kuvattuna, ilman minkäänlaista punoituksen poistoa tai kuvankäsittelyä.

Aitouden puolesta. Haastan mukaan koko oman blogosfäärini!

5 kommenttia:

 1. Meinasin, että en tartu en puutu. Mutta tartun ja puutun sittenkin :)

  VastaaPoista
 2. Vau, hieno haaste! Ehkäpä siihen tartunkin.
  Luonnollisuus kunniaan. Sinä ainakin olet todella luonnonkaunis :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva! Mä otan haasteen vastaan kunhan vaan ehdin ;)

  VastaaPoista
 4. Olet kaunis Katja! Kaipa se on tartuttava haasteeseen täälläkin päässä...

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kommenteista ihanat, ja siitä että myös olette rohkeasti mukana tässä :) Ei tarvitse olla parikymppinen voidakseen paljastaa alastoman totuuden!

  VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)