sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Chiiboolia, "pahoinvointikeskusta" vaiko trendipelleilyä?

Eräs ihana ihminen, joka on coachannut minua kirjoittamisen tiellä, painotti sitä, kuinka hyvän kirjoittajan on paitsi valittava kiinnostavat aiheet, myös osattava valita uusi ja raikas näkökulma aiheesta.

Olen miettinyt tätä ohjetta paljon, sillä minusta se toimii paitsi kirjoittamisessa, myös ajattelussa. Usein jumiudumme ajattelemaan asioista ja ihmisistä yhdellä ja tutulla tavalla. Ja sitten vain ihmettelemme, miksi asiat eivät muutu ja kaikki vaan junnaa paikallaan!

Olin eilen Veikkolan kakkukerhon leidien (tai meistä niiden, jotka eivät ole juuri synnyttäneet tai synnyttämäisillään) kanssa Siuntion hyvinvointikeskuksen Naisten päivän joogatapahtumassa. Tapahtuman ohjelmassa oli joogavalmentaja Nora Lillandtin ja Life Coach Maarit Mäkelän pitämä luento, Chi ball -tunti, joogatunti ja vesijumppa. Lopuksi nautimme aterian Siuntion hyvinvointikeskuksen herkkupöydässä. Vietimme kaikin tavoin mukavan päivän, tapahtuma oli hyvä ja järjestelyt toimivat hienosti. Jos kirjoittaisin siitä blogipostauksen, voisin kuitenkin valita näinkin yksinkertaiseen aiheeseen mm. nämä näkökulmat:


1) Veikkolan kakkukerhon näkökulma (ystävyys)
Kuinka hienoa onkaan, että meillä on tällainen porukka, jonka kanssa voi tehdä mukavia asioita piristämään mammojen arkea! Kyllä jaksaa ihan eri tavalla kun on saanut yhdessä jumpata, höpöttää ja nauraaa jossain muualla kuin tutuissa ympyröissä. Eikä siihen tosiaankaan tarvita alkoholia ja yöelämää, vaan hyvänolon tunteen voi saada liikunnasta, ruoasta ja hyvästä seurasta.
Eikös niin, likat, että "Gymtonic ja Chiibooli" tepsivät täydellisesti! Seuraavaa virkistysreissua jo odotellessa - kiitos :)


2) Siuntion hyvinvointikeskuksen  tuomat kauniit muistot -näkökulma (henkilökohtaiset muistot)
Paikka herättää minussa kauniita muistoja, sillä vietimme siellä hääjuhlamme 7.7.2007. Se päivä oli sen astisen elämäni paras päivä. Talvella toki paikka näyttää vähän erilaiselta kuin kesällä. Jännällä tavalla vessassa käydessäni muistin, kuinka kävin siellä hääpuvussani 2 kaason avustamana. Ruokasalissa istuessani mietin, missä kohti kukin vieras istuikaan hääjuhlassamme.  Muistan, kuinka otimme hääkuvat siinä pellon laidassa. Ja kuinka aina niin hauska isäni totesi juhlan jälkeisenä aamuna hotellin respassa: "Aamuisin hyvinvointikeskus taitaa pikemminkin olla pahoinvointikeskus".

3) Hyvinvointitapahtuman näkökulma (hyvinvointi trendinä)
Tapahtumaan osallistui yllättävän paljon naisia. Iloista puheensorinaa, sporttisen näköisiä kaiken ikäisiä ja  -kokoisia naisia pyöri hyvinvointikeskuksen käytävillä. Jumppasalit olivat täynnä hyvinvointia tavoittelevia kanssasisaria. Minusta järjestelyt toimivat näinkin isoksi tapahtumaksi yllättävän hyvin, selvästi järjestämässä oli ollut ammattitaitoista porukkaa! Tapahtuma maksoi 30 euroa ja oli minusta ihan hintansa väärtti.
Tämän tyyppisiä tapahtumia järjestetään muuallakin. Viime päivinä olen lukenut mm. Jennyn blogista kuinka Helsinki Day Spa järjestää aiheeseen liittyen jopa kaupunkifestarin.
Tällaiset tapahtumat vetävät hyvin väkeä  - mitä se kertookaan siitä, mitä ihmiset hakevat vapaa-ajaltaan? Hyvinvointielämyksiä, parempaa oloa, tietoa kokonaisvaltaisesta hyvästä elämästä. Minusta se on hyvä trendi.

Nämä kolme ovat vain osa niistä näkökulmista, joita voisin valita tästä tapahtumasta kirjoittamiseen tai siihen, mitä siitä ajattelen. Muita mahdollisia olisivat vaikkapa perheen näkökulma (hyvinvoiva äiti), hyvinvointitapahtumat ja työssä jaksaminen, Siuntion hyvinvointikeskus paikkana, Chi ball  mielenkiintoisena pehmeänä lajina tai se, kuinka jooga sopii Nora Lillandtin mukaan aivan kaikille. Ja jos oikein haluaisin, voisinhan ajatella myös negatiivisesti tuosta mukavasta päivästä: kuinka se vei suuren osan vapaapäivästä ja yhteisestä ajasta perheen kanssa; kuinka tuohon mainittuun Helsinki Day Span kaupunkifestariin on kutsuttu bloggaajia, vaan ei minua - nyyh, tai siitä, haiskahtaako tällainen hyvinvoinnin tuotteistaminen rahastamiselta.

Valinta on minun.

Tähän blogiin olen valinnut positiivisen näkökulman ja harjoittelen niiden valitsemista myös ihan joka päivä ajattelun tasolla. Harjoittelen, sillä myös minä jumitan useinkin tutuissa ja turvallisissa ajatusmalleissa huomaamatta niitä parempia ajatuksia ja näkökulmia ihan siinä vieressä. Harjoittelu kannattaa, sillä loppujen lopuksi se, millainen elämäni on, muodostuu siitä, miten minä omasta elämästäni ajattelen. Ja usein, en sano aina, tuon näkökulman voi valita.

Minkä näkökulman sinä valitset niistä asioista, mitä sinulla on tänä sunnuntaina? Toivottavasti voit valita ne positiivset ja upeat ajatukset, joka tuovat juuri sinulle hyvää oloa ja voimaa!

2 kommenttia:

 1. Juuri tätä samaa olen yrittänyt itseeni iskostaa tänä aamuna; ASENNE RATKAISEE!! Eilinen päivä meni niin veetutuksen merkeissä, että tänään on ollut pakko ottaa hyvät asiat työn alle, vaikka väenvängällä..
  Kiitos viisaasti ajattelevasta blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vaikka väkisinkin ajateltu "vähän parempi ajatus " auttaa minulla ainakin. Varsinkin jos sen kuvaa tai kirjoittaa, niin kuin olit postauksessasi tänään tehnyt, hyvä hyvä! Ne jotenkin tuntuvat todemmilta kun ne lukee netistä ;) Elämä on tässä ja nyt, siinä kaikki. Ja kiitos kivoista sanoistasi :)

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)