maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pienesti jazzia keskellä ei mitään

Lomalla meille tarjoutui tilaisuus pistäytyä Saijazzeilla, joita tituleerataan maailman pienimmiksi jazz-festivaaleiksi.

Jenny kriiseili laukuista, kengistä jne täällä. Minäkin otin hätäpäissäni mökiltä äitini
vanhat tanssikengät (koska mukanani ei ollut muita omia kenkiä kuin vaelluskengät ja hiihtomonot...), mutta varsinainen kriisi tulikin vasta perillä Saijan kylän Saija-pirtillä, jossa oli niin kylmä, että ensimmäisellä tauolla minun oli pakko vaihtaa vaelluskengät. Enkä ottanut takkia päältä koko iltana, vaikka olinkin laittanut ylleni sen parhaan puseron...

Mutta itse tilaisuus oli vaivan väärtti. Upeaa, että Jukka Perkon kaltainen huippuartisti on ottanut omakseen pienen Saijan kylän piskuisen tapahtuman palaten vuosi vuoden jälkeen. Fantastista kuunnella niin loistavaa musiikkia keskellä-ei-mitään tähtikirkkaassa pakkasillassa. Sali oli täpötäysi ja tunnelma mitä leppoisin, mistä piti huolen naapuripitäjältä juontajaksi tullut ohjaaja Kari Väänänen.

Jukka Perkon ja hänen Avara-yhtyeensä lisäksi festareilla musisoi Reija Lang trioineen sekä paikallinen lahjakkuus, Naruskan tyttö Memmu. Kiitos heille kaikille hienosta elämyksestä - Ilon vuosi lämpimästi suosittelee Saijazzeja kaikille lukijoilleen!

EDIT 16.4.2012: Tapahtumasta kirjoitti myös verkkolehti Jazzrytmit täällä.

Jukka Perko ja Avara -yhtye, kuva Jukkaperko.com
Jukka Perko, Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari,

Illan noloin hetki: kun mieheni tunnisti nähneensä Perkon ja hänen kitaristinsa aiemmin päivällä Poropuistossa. Voi ei, he siis näkivät minun mökötykseni!

Illan eksoottisin kokemus: Niin kuin kaikissa tapahtumissa kautta maailman, aina se naisten vessan jono on se pitkä ja hidas. Mutta tämän tapahtuman vessaan jonotettiinkin ulkona pakkasessa, sillä vessana toimi huussi.  Melko erikoista, jopa minulle, pohjoisen tytölle!

Illan musiikillisesti riipaisevin kohokohta: Perkon ja Avara-yhtyeen tulkinta kappaleesta Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Kappale koskettaa minua henkilökohtaisesti ja sen kuuleminen etenkin tässä nimenomaisessa paikassa toi mieleeni kauniita muistoja edesmenneestä mummistani, joka asusteli vähän samoilla seuduilla. Kappaleen voi kuunnella myös youtubesta:

http://youtu.be/bxS48gLWFWU

6 kommenttia:

 1. Teillehän onnistui siellä vastaanottaa oikein kulttuurielämytksiä, vähänkös hienoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Roz :) Keväinen Lappi on yllättävän monipuolinen!

   Poista
 2. Kuulosta hauskalta ja erilaiselta illalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenny, kyl vaan! Harmikseni vain huomasin, että tapahtuma järjestetään vain joka toinen vuosi, joten ihan pian ei tule encorea..

   Poista
  2. Minusta sali kyllä lämpeni nopeasti ja sen puoleen oli hyvä olla,,paras musiikkitilaisuus näillä kulmilla missä koskaan olen ollut ja on puhuttu myös siitä että ensi vuonna vois taas olla, kun yleisö sitä on kovasti kysellyt.

   terveisin,,,,tunturinedestä

   Poista
  3. Anonyymi: kyllä, sali lämpeni illan myötä, mutta itse olen sen verran "eteläistynyt", että takki päällä oli sitten juuri sopivan lämpöistä ;) Tunnelma oli kyllä sitäkin lämpöisempi, näkee että tapahtuma on järjestetty suurella sydämellä <3 Kiitos teille, jotka järjestitte tapahtuman ja toivon kovasti, että myös ensi vuonna siitä pääsisimme nauttimaan!

   Poista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)