lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuskakku


Mansikka-vaniljakakku

Kakkupohja (Annika Rognebyn Karpin leivontakirja)

1,5 dl karppisokeria
4 munaa
125g sulatettua voita
1 dl vettä
1 tl aitoa vaniljaa
1 dl psylliumjauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja karppisokeri kuohkeaksi. Kaada joukkoon voi ja vesi. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnes psyllium alkaa turvota, jotta saat mahdollisimman tasaisen taikinan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Anna jäähtyä. Ota sopivankokoisella ympyrämuotilla (esim. kulho) pohjasta kolme samankokoista ympyrää. Voit myös koota ympyrän "paloista" täyttövaiheessa.

Kostutus:
vaniljamaitoa (1 dl maitoa, johon sekoitettu 1 tl aitoa vaniljaa)

Täyte:
2,5 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
2 dl Vanilj Delikatess-jugurttia (Lindahls)
(tätä satuin ostamaan kaupasta kun oli "partajugurttihyllyllä", sisältää kyllä sokeria ja 17g hh/ 100g. Joten vielä karpimman kakun saat kun korvaat tämän itse makeutetulla ja vaniljalla maustetulla partajugurtilla. Jugurtti tuo kuitenkin mukavasti rakennetta täytteeseen)

1-2 rasiaa suomalaisia mansikoita

Sekoita kermavaahto ja jugurttikeskenään. Aseta ensimmäinen ympyrä tarjoiluvadille, kostuta. Lusikoi siihen kermavaahto-jugurttiseosta ja mansikkapalasia. Laita päälle toinen ympyrä ja toista sama. Laita näiden päälle vielä kolmas ympyrä, kostuta ja laita päälle kermavaahto-jugurttia. Koristele kokonaisilla mansikoilla.

Nautitaan mieluiten hyvässä seurassa auringon paisteisella terassilla :)

Kostuta pohja, levitä päälle kermavaahto-jugurttia ja mansikkapaloja.

Voit koota ympyrän hyvin palasista, etenkin keskimmäiseen pohjaan.


Kakku maistui ei-karppaaja juhannusvieraillemme oikein hyvin, he eivät edes huomanneet siinä mitään "erikoista" ennen kuin mainitsin asiasta. Mukana myös 5 lahjomatonta, alle kouluikäistä lasta, jotka kaikki söivät lautasensa tyhjäksi!

Mansikat ja vanilja ovat lyömätön makupari jota rakastavat niin lapset kuin aikuisetkin. Kakkupohja on yllättävän mehevä ja toimii ainakin tällaisessa kakussa aivan mainiosti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)