sunnuntai 5. elokuuta 2012

Elämän tarkoitus on ... niin minkä karkoitus?

Kirjailija Lorna Byrnen artikkelissa puhutaan siitä, kuinka monet meistä olemme niin huolissamme elämän tarkoituksesta ja omasta erityistehtävästämme, että unohdamme elää. Ja siinä samalla jääkin se oma "erityistehtävä" täyttämättä.

Sillä, Lornan mukaan, meillä kaikilla on sama erityistehtävä:
The truth is we all share a common life purpose. We are here to live each and every moment of our lives to the full. Life is so fragile, so short and every second of it counts.
Many people have a burning desire to be special and to be recognized as such. The truth is that we are all special. There is no such thing as an insignificant life and every life is unique. 
Bingo!

Kuinka vaikea onkaan ymmärtää ja hyväksyä, että elämän tarkoitus on yksinkertaisesti elää tässä ja nyt.  Grillin puhdistaminen, lapsen piirrustuksen ihailu, uuden naapurin tervehtiminen. Siinä on elämäni tarkoitus!

Ei pidä väheksyä pieniä asioita, jotka tekevät meidät ja ympärillämme olevat ihmiset onnellisiksi, mutta ei myöskään pelätä suurempia. Joskus on otettava isompi askel, jotta elämä tuntuisi merkitykselliseltä. Mutta kaikki askeleet, sekä pienet että suuret, ovat samanarvoisia!

Ei ole itsekästä aloittaa uusi harrastus, niin kuin Jenny on hiljattain tehnyt, sillä rakkaus harrastukseen tartuttaa ympäristöönkin innostusta ja iloa. On oikein etsiä työtä, jossa viihtyisi paremmin, kuten Hannerika tekee, sillä työssä jonka hän kokee itselleen hyväksi, hän myöskin antaa enemmän.  Uuden hyvinvointiin keskittyvän verkkomedia ja -kauppakonsepti Jolien takana olevat ihanat naiset halusivat olla onnellisia ja tehdä heille tärkeitä asioita - ja tuovat nyt iloa lukuisille muille. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä omasta blogosfääristäni.

Entä minä? Joko se elämän tarkoitus kirjoittajana ja "ilon lähettiläänä" vähitellen alkaa kirkastua?

Minun elämäni tarkoitus tänään on ystävältä saadun grillireseptin kokeileminen, terapeuttinen kävelylenkki ja vierailu ystävän ja hänen vauvansa luona.

Vaikken ole puutarhuri enkä viherpeukalo, voi tarkoitukseni kuitenkin olla juuri tämän syysleimun rakastaminen ja huolenpito. Tänään.


Merkityksellistä kesäsunnuntaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)