sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kaamoksentappomuffinssit

Hurraa, Ilon vuosi ylpeänä esittää! Se on kuulkaa tässä, ensimmäinen ihan oma vähähiilihydraattinen leivontareseptini on nyt valmis julkaistavaksi. Olen sitä kehitellyt viime viikkojen aikana Facebookissa toteuttamani muffinssiäänestyksen pohjalta, jossa parhaiten pärjäsi suklaamuffinssi.

Oli myös mukavaa saada resepti valmiiksi yhden aivan erityisen juhlapäivän alla. Nimesin nämä muffinssit tuon juhlan mukaisesti kaamoksentappomuffinsseiksi. Vein niitä siis tuliaisiksi ystävieni luokse "kaamoksentappojuhliin". Nämä juhlat ovat 20 vuotta vanha perinne, ja ne pidetään aina kevään korvilla antamaan viimeinen isku talvelle ja kaamokselle. Perinteet elävät ja vuosien varrelle on mahtunut monenlaista rituaalia aina säkkituolimäenlaskusta tunteja kestäviin "iskelmälaulumaratoneihin" ja salsatanssikursseihin. Tämän kertaiset juhlat eivät ehkä olleet sieltä villeimmästä päästä, mutta söimme, joimme ja lauloimme silti hyvin. Kaamos pois - tervetuloa kevät! Ja kiitos vielä kerran asianosaisille <3!


Muffinssireseptissä lähdin ensin tavoittelemaan sopivaa rakennetta, mikä löytyikin aika nopeasti. Makua olen säätänyt useaan otteeseen, halusin sen olevan tarpeeksi muttei liian makea ja suklainen. Sitten piti löytää siihen vielä se "jokin" juttu, kokeilin mm. suklaapaloja, mutta mantelirouhe toimii erinomaisesti tuoden myös rakenteeseen hauskan rapsakkuuden.
Kuorrute oli maistajille yllätys, sillä tuonnäköisestä kuorrutteesta odottaisi yleensä jotain supermakeaa. Se onkin vähän suolainen, mutta kivan vaniljainen täydennys suklaaiseen leivonnaiseen.
Toivottavasti tykkäätte! Jos kokeilette, tulkaa ihmeessä kertomaan miten onnistui :)


Kaamoksentappomuffinssit
n. 12 kpl


Ainekset:
1,75 dl Karppisokeria
0,5 tl aitoa vaniljaa
2 tl Canderella stevia-jauhetta
100 g voita
4 munaa
100 g Philadelphia-juustoa
0,5 dl BakePro-leivontaproteiinia
0,5 dl kookosjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelirouhetta

Kuorrute:
200 g  Philadelphia-juustoa
1 tl aitoa vaniljaa
1,5 tl Canderella stevia-jauhetta

Vaiheet:
1. Vatkaa Karppisokeri, vanilja ja stevia voin kanssa vaahdoksi
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten
3. Sekoita joukkoon Philadelphia-juusto
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon
5. Kääntele lopuksi mukaan mantelirouhe
6. Laita muffinssipellille paperiset vuoat ja annostele taikina vuokiin
7. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
8.  Anna muffinssien jäähtyä
9. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja lusikoi muffinssien päälle
(10. Voit halutessasi vielä koristella muffinssin esim. tuoreella mansikalla)




6 kommenttia:

  1. Muffinssit kuulostavat oikein herkullisilta ja kaamoksentappojuhlat hyvinkin hienoilta perinnejuhlilta :)

    Hauska lukea kaamoksentappojuhlistanne juuri tänään, kun aamulla äimistelin sitä yöllä sataneen valkoisen lumen määrää. Kuvittelin jo hyvästelleeni talven ja olimme ukkelini kanssa keränneet lumikolan ja -lapiot autotallin "väärälle puolelle", autotallin vintille viskattavaksi ;)

    Nimim. vielä-tänään-tein-lumitöitä,-mutten-enää-ennen-ensi-talvea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä missä vietimme juhlat, oli tänään (eli juhlien jälkeisenä päivänä) upea auringon paiste! Onneksi nyt satanut lumi sulaa varmasti pian. Toivottavasti saamme seuraavaksi kaivaa autotallista esiin pihakalusteet ja grillin!

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää ihanilta! En ihan vielä hanki tarpeita kokeillakseni noita, kun karppi-ainekset ovat tosiaan hieman erikoisia... mutta heti jos tulen noita hankkineeksi, niin ihan varmasti nämä ovat aivan ensimmäisenä kokeilulistallani! Sen verran innokas leipoja olen (ja sokeri-hiiri =)).
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roz! Noita karppiaineksia alkaa saada entistä helpommin kun tulevat tunnetuiksi ja kysyntä lisääntyy. Karppisokeria tai sukrinia saa luontaistuotekaupoista ja joistain ruokakaupoistakin jo. Kookosjauhot ja Bake Pro löytyvät nettikaupoista helposti ja myös joistain luontaistuotekaupoista. Yesdeli.fi:stä saa pian noita kaikkia tämän reseptin ei-ruokakaupasta löytyviä tuotteita. Mikä parasta:
      Leipominen ja vähähiilarisuus ON yhteensovitettavissa :)!

      Poista
  3. Kaamoksentappojuhlat kuulostaa niin hauskalta perinteeltä! Hieno keksintö :)

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)