sunnuntai 29. tammikuuta 2012

10 minuutin mutakakku

Huhhuh mitä mutakakkua! Perhe söi sen kertaistumalta lauantai-iltana saunan jälkeen, eikä jäljelle jäänyt muruakaan. Siitä postauksen otsikko - kakku tosiaan katoaa 10 minuutissa ;-) Tiedoksenne, kaikki epäilijät: vähähiilihydraattinen leipominen ei tarkoita luopumista tai edes tinkimistä makunautinnosta!

Aikaisemmin olen tehnyt vhh-mutakakkua oikeasta suklaasta ja käyttäen makeutukseen steviaa. Tämänkertainen onnistui mielestäni paremmin kuin aikaisemmat yritykseni. Tosin esim. Hiidenuhman blogissa on myös herkullinen mutakakkuohje, jossa käytetään makeutukseen sukrinia (joka on käsittääkseni suurin piirtein samaa ainetta kuin karppisokeri) ja oikeaa suklaata (ja lisäksi vielä konjakkia), sen täytyy olla myös erinomaista! Tässä esittelyssä nyt kuitenkin kaakaoversio, jota ainakin oma perheeni arvosti kovasti. Suuri osuus on tietenkin laadukkaalla 100% kaakaolla, jonka jo esittelinkin täällä.

Tässä ohje, suoraan Annika Rognebyn Karpin leivontakirjasta, s.31

Aineet
100g voita
3 munaa
1,25 dl karppisokeria
0,5 rkl* Fiber Huskia
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl aitoa vaniljaa

Valmistus
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Käytä irtopohjavuokaa.
3. Sulata voi alhaisella lämmöllä.
4. Vatkaa munat ja karppisokeri kuohkeaksi ja lisää sen jälkeen voi.
5. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 10 minuuttia.
7. Säilytä kakkua kylmässä ja tarjoa hyvin jäähtyneenä.



* Edit 6.4.2012 Huomasin, että tässä oli virhe! Aiemmin 0,5 dl -> pitää olla 0,5 rkl. Pahoitteluni!



Löysin aitoa vaniljaa Life-kaupasta menneellä viikolla.

Ainesosakuva. Kyllä! Voi on Lidlistä. Sieltä saa edullista luomuvoita, joka tulee kylläkin Saksasta. Mutta, haittaakse?

Taikinan teossa on jotain maagisen kaunista.

Valmis kakku, joka eli tosiaan noin kymmenen minuuttia sen jälkeen, kun tämä kuva oli otettu.

Tarjoillaan tietysti kermavaahdon kera!

6 kommenttia:

  1. Nam, hyvän näköistä. Eikä tainnut olla vaikea tehdäkään, kenties uskaltaudun kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa! Ja näihin "erikoisempiin" aineksiinkin tottuu kyllä. Kannattaa panostaa ainesten laatuun!

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Vietimme poikaseni nimipäivää tänään ja siksi leivoinkin hänen herkkuaan mutakakkua. Hih, nyt voin kokeilla samaa sinun reseptilläsi :)

    Karppisokeri ja Sukrin ovat samaa makeutta vain eri nimellä varustettuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, meillähän on jo vhh-leivontapiiri tässä ;-)

      Oletko muuten kokeillut, onko sinusta Karppisokeri ja Sukrin myös laadultaan tismalleen samanlaisia?

      Poista
  3. Lidlin voita, vau! En ole ikinä tajunnut sieltä tuollaista katsella. Onko se oikeasti halvempaa kuin suomalainen... toisaalta yritän kyllä suosia lähiruokaa eettisistä lähtökohdista, mutta jos nyt kuitenkin. Pitää miettiä!

    VastaaPoista
  4. Joo mullakin sattui ihan sattumalta silmään ja ostin heti monta 250g pakettia. En nyt muista paljonko tarkalleen ottaen maksoi, oisko ollut 1,5 euroa? Samoin mulla on kyllä myös tuo lähiruokaperiaate. Mutta sana "luomuvoi" houkutteli kokeilemaan tätä, ja onhan suomalainen voi tällä hetkellä vähän vähissä... Vai onkohan enää...

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)