sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ilon vuoden sitruunakakku

Nettiin on avattu uusi, erilainen herkkukauppa, yesdeli.fi. "Maailman paras erikoiselintarvikkeiden nettitavaratalo" myy mm. vähähiilihydraattiseen ruokavalioon soveltuvia ruoka-aineita ja herkkuja - myös leivontatarvikkeita. Sain heiltä muutamia tuotteita kokeiltavaksi ja kirjoitettavaksi. Sen tiimoilta, Ilon vuoden koekeittiö julkaisee nyt ensimmäisen oman vähähiilihydraattisen kakkureseptin! (Resepti on oma muunnelmani kirjan Annika Rogneby: Karpin leivontakirja kahvikakkuohjeesta s.16).

Kakusta tuli todella maukas! Ei juuri huomaa, että se on tehty vähän "erilaisista" aineista. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi, käytän itse ensiluokkaisia aineita, luomua aina jos vain mahdollista. Sitruunakakku soveltuu mielestäni erinomaisesti tarjottavaksi mihin tahansa kakkupöytään. Juhlavuutta voi lisätä koristelulla, tämä oli tämmöinen "reilulla kädellä" tehty lauantai-illan jälkkäri. Kaikki maisteluraadin jäsenet ottivat toisenkin palan!

Hyvää vaalipäivää lukijoille!


 Tarvikkeet:

2 (luomu)munaa
1,5 dl karppisokeria
150 g sulatettua (luomu)voita
1 luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl vanilja-aromia (tai 0,5 tl aitoa vaniljaa)
1,5 dl (luomu)mantelijauhoa
1,5 dl Bake Pro -leivontaproteiinia
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

1,5 dl kuohukermaa
1 rkl ranskankermaa
mantelilastuja ja nomparelleja

Valmistus:

1.Vatkaa karppisokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sitruunan mehu
3. Lisää joukkoon kuoriraaste ja vanilja-aromi
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittamalla.
5. Laita taikina silikonivuokaan tai jauhotettuun kuivakakkuvuokaan.
6. Paista kakku uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25-30 minuuttia

Kuorrute:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopuksi ranskankerma
2. Kuorruta kakku vaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla

Ainesosakuva. Karppisokeri ja Bake Pro yesdeli.fi -verkkokaupasta.

Vatkaa munat ja karppisokeri. Karppisokeri vaahdottuu kuten tavallinen sokeri!
Sulata voi ja lisää sen sekaan sitruunamehu
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita taikinan sekaan sitruunan kuori, vanilja ja kuivat aineet.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 minuuttia.
Valmis kakku ilman kuorrutusta, toimii varmasti näinkin!
3-vuotiaan mielestä vaaleanpunaiset nomparellit sopivat kakun koristeeksi paremmin kuin mantelilastut ;-)
Lopputuloksena herkullinen ja koko raadille (ikäjakauma 1-56v) maistuva kakku!

3 kommenttia:

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)