Karppisokeri vatkautuu voin kanssa lähes sokerin tapaan. Sekä taikinan että valmiin, jäähtyneen leivonnaisen koostumus on erinomainen!
Maku ei ole hullumpi, vaikkakin karppisokerin jännä, xylitol-pastilleista tuttu "viileä" maku on aika hallitseva.
Ehdottomasti jatkan kokeiluja!
100 g voita
1 dl Sukrinia (karppisokeria)
2,25 dl mantelijauhoa
0,5 tl soodaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Vatkaa voi ja makeutusaine kermaiseksi
3. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja kääntele taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kaksi tankoa. Painele tankoja vähän litteämmiksi.
5. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja painele tasaiseksi.
6. Paista uunin keskellä 12-15 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ja leikkaa tangot sitten viistottain.
Oon mä kans oikee leipoja, saakeli. En mä ole tajunnut, että vanilja-aromi meinaa jotain tuollaista pullossa olevaa juttua. Sujuvasti olen sen mieltänyt vaan vaniljasokeriksi. Jessus. No, ensi kerralla sitten ehkä tiedän. :D
VastaaPoistaVoi Hannerika... voit lohduttautua ajatuksella, ettet varmasti ole ainoa, joka on "langennut" tuohon! Sitä paitsi käsittääkseni on vähän makuasia, kumpaa käyttää, molemmat ajavat saman asian joten ei tilanne nyt niin vakava ollut ;) Itse metsästiän nyt kuumeesti aitoa vaniljaa, joka on siis eri asia kuin vaniljatanko... Mutta näköjään ainesosakuvan laittaminen kannatti, kun ainakin yksi väärinkäsitys "oikaistui" sen avulla :-D
VastaaPoista