Kokeilimme sunnuntaina Annika Rognebyn Karpin leivontakirjasta Amerikkalaisia pannukakkuja, s. 91. Lopputulos oli erittäin rohkaiseva ja hyvälle maistuva. Seuraavalla kerralla koetan saada taikinasta vähän ohuemman - ehkä vähemmän Fiber Huskia?
Nyt kysyn myös neuvoanne, rakkaat lukijat: Mistä voi ostaa aitoa vaniljaa????
| Ensin on aina - ajatus :-) |
| Ainesosakuva - Fiber Husk ja Karppisokeri yesdeli.fi -verkkokaupasta |
| Onko tämä sinitaivas, jossa pilvet ajelehtivat höyhenenkevyinä? Vaiko sähkövatkaimelta "kyytiä" saanut Philadelphia -juusto ja karppisokeri? |
| Aurinko sinitaivaalla? Vaiko joukkoon lisätty kananmuna? |
| Sekaan Fiber Husk ja leivinjauhe, ja seos alkaa näyttää taikinalta. |
| Seoksen ei kannata antaa kovin kauaa seistä, sillä se "tönköttyy" nopeasti! |
| Pannut kuumiksi ja voita peliin. |
| Muutama minuutti paistoaikaa molemmille puolille. |
| Minun pannukakuistani tuli hieman paksumpia kuin kirjan kuvassa. Taikinaa voi yrittää painaa lastalla litteämmäksi. |
| Lopputulos oli kyllä herkullinen - ja jälleen koko raadin mieleen! |
| Vaalikahvit muumimukista pannukakkujen kera. Kuvan pannukakku on leikattu halki, eli siitä näkyy hyvin pannukakkumainen koostumus. Nam! |
Namnam, hyvältä näyttää varsinkin noiden marjojen kera. Vaniljaa minä olen ostanut Ruohonjuuresta, mutta luulisin muualtakin löytyvän.
VastaaPoistaheiheihei - noistahan tuli ihan pannukakkuja! Kuten pitikin. Jos haluaisit juurikin pannulettuja, voisi varmaan taikina olla löysempää?
VastaaPoistaAitoa vaniljauutetta kyllä taitaa jostain Suomestakin saada, mutta mikset tekisi itse =): http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2009/08/20/itsenaisen-naisen-vaniljauute/
VastaaPoistaNiin mukavan näköisiä pannareita, että rupesi oikein tekemään mieli...
Norkku: Pannukakut ovat tosi hyviä - ja marjat on ihania! Löysin tänään vaniljaa (jauhe) Lifesta :)
VastaaPoistaSesam: Niin. Tuon Fiber Huskin käyttö vaatii harjoittelua ;-)
Roz: En tiennytkään, että vaniljauutetta voi tehdä itse! Menee sekin kokeilulistalle. Vaikkakin näissä resepteissä tarkoitetaan (käsittääkseni) aitoa vaniljaa jauheena. Mutta jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa, ja itse tehty on aina itse tehty!